6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Baselayer


Sikrer dig den bedste komfort for dig og din overkrop på cyklen, med et godt Baselayer. 

Her på siden vil du kunne finde baselayers til: Sommer-, vinter- og mellemsæsonerne.

Hvad er et Baselayer? 

Et baselayer er det første lag tøj du ifører dig ved sportsgrene som f.eks.: Cykling, fodbold, løb mm.

Hvis vi skal oversætte det til et mere dansk ord, vil de fleste formentlig betegne et baselayer som en slags undertrøje. Sports undertrøje, om man vil. 

Selve baselayeret er ofte lavet af svedtransportende stoffer/materialer. Det betyder stoffer og materialer, som er med til at transportere sveden væk fra din krop og holde dig mere tør. Grunden til det er, at du på den måde kan bibeholde en mere optimal kropstemperatur, og dermed opnå større komfort. 

Du kan finde forskellige typer af baselayers, og til alle årets 4 årstider. Vær derfor OBS på dette, når du søger efter dit næste baselayer. 

 

Baselayer til cykling

Der er 2 helt overordnet ting, vi anbefaler, at du skal forholde dig til, når du skal lede efter et nyt baselayer.

 

1. Hvilken årstid skal det anvendes i? 

Hvis cykling er en helårs aktivitet for dig, kan det virkelig være værdsat at have flere forskellige baselayers, til de mange forskellige vejrforhold man oplever i løbet af et år. For et baselayer er ikke bare en undertrøje. Nej, det kan være sikkerheden for dine maksimale komfort ude på cyklen, med en behagelig tempererede overkrop. Uanset vind og vejr! 

 

2. Skal det være med lange ærmer, korte ærmer eller helt uden ærmer?

Er du f.eks. på udkig efter et baselayer til sommercyklingen, vil vi anbefale at gå med et der har korte ærmer, eller slet ingen ærmer (som en undertrøje), og som også er meget tyndt i sit stof samt har en masse ventilerende huller. På den måde kan du mindske at overophede dig selv, på de varmeste dage. 

Hvis du tænker at køre med lange ærmer om sommeren, grundet solen eksempelvis, er det muligt at finde armbeskyttere til UV-beskyttelse, frem for et decideret langærmet baselayer. Så kan du bibeholde komforten fra dit sommer baselayer.

Leder du efter et baselayer til vintercyklingen er vi ofte over i de langærmet alternativer. Disse er lavet i noget tykkere, mere varmt materiale/stof, og har stor fokus på teknologier som f.eks. at være yderst svedtransporterende. 

Det sikre at du ikke bliver kold af din egen sved, og dermed beholder en komfortabel temperatur på din overkrop. Selv i kulden!

Det er også muligt at finde kortærmet baselayers til vintercykling, hvis du foretrækker det, frem for de langærmet. 

Er du ikke udenfor på cyklen i vintermånederne, men derimod på din hometrainer - Så anbefaler vi at gå med de tyndeste sommer baselayers du kan finde, da indendørs cykeltræning ofte bliver en meget varm omgang!

 

Så, hvorfor bruge et baselayer? 

Du skal bruge et baselayer for at optimere din egen komfort på cyklen. Om du cykler i varmen, kulden eller noget derimellem, findes der et baselayer til det. 

Et baselayer er en sports undertrøje, og er designet til at klare alle de udfordringer du nu engang måtte give dig selv på cyklen. 

De baselayers du finder her på siden, er specifikt designet til cykling. De er optimeret til at side behageligt når du er i sadlen, og dermed give dig størst mulig komfort. 

Et rigtig godt baselayer, er nemlig et baselayer du ikke bemærker! 

 

Stort udvalg af baselayers

Kvaliteten af dit baselayer er vigtig!

Her hos Cykelexperten.dk har du mulighed for, at finde baselayers fra de bedste cykeltøjsmærker som bl.a.: 


Samtidig har du også mulighed for at finde:

 

Derudover har mærker som GripGrab, bundles med op til 3 stk. baselayers, så du altid har ét klart til cykelturen.

Oplev alle vores baselayers og undertrøjer her på siden, eller se alt vores cykeltøj lige her