6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Sådan forbereder du dig bedst til cykelløb


Forberedelse cykelløb

Som amatør til et motionscykelløb har du formentlig ikke et helt team bag dig, som kan servicere dig før, under og løbet. Derfor har vi udarbejdet denne guide med gode råd og vejledning til hvordan du forbereder dig bedst muligt energi- og udstyrsmæssigt.


ℹ️ Vi opdaterer løbende med nye tilbud, så du kan med fordel bogmærke denne side til fremtidige cykelløb!

Energi til cykelløbet

Til cykelløb er det vigtigt at du holder et høj energiniveau, og undgår at gå sukkerkold. Særligt på de længere distancer er det vigtigt at spise og drikke, så kroppen stadig kan yde på de sidste kilometer. Energigels og energibarer er blandt de allermest populære energiprodukter, da de er nemme at indtage og giver et solidt skud brændstof til kroppen. En energigel kan åbnes og spises på få sekunder, og optages i kroppen på meget kort tid. Disse er derfor særligt populære til den afsluttende del af et cykelløb. Energibarer har mere tyngde og tager derfor lidt længere tid at spise. Til gengæld er deres effekt længerevarende, og er gode at spise løbende til de lange konkurrencer. Du kan desuden blande energipulver i dine drikkedunke, så du også får energi fra den væske du indtager undervejs. Til cykelløb er det vigtigt at spise og drikke inden man egentlig føler behov for det. Derfor er det vigtigt at have rigeligt med energiprodukter med til konkurrence.

GUIDE

Energiprodukter du skal bruge til cykelturen

Guide til de forskellige energiprodukter, som du med fordel kan bruge før, under og efter cykelturen, så din krop ikke kommer til at bukke under.

LÆS GUIDE

Gode og rummelige drikkedunke

Ligesom du skal huske at spise mens du cykler, er det endnu mere vigtigt at få drukket rigeligt med væske både før, under og efter et cykelløb. De fleste racercykler kan udstyres med to drikkedunksholdere, så du har mulighed for at medbringe to flaske på din tur. Drikkedunke kan normalt fås i to forskellige størrelser. Til cykelløb, særligt hvis distancen er af den længere slags, er det en super idé at investere i et par rummelige drikkedunke. Flaskerne indeholder mere væske, så du ikke skal bekymre dig om at opsnappe lige så mange flasker undervejs på ruten. Alle cykel dunke passer i alle flaskeholdere, så du har frit slag i forhold til modeller, farver og størrelser. Nogle dunke bliver også lavet med fokus på at holde en særligt lav vægt. Det vigtigste er dog, at du får medbragt nok væske på din tur - heller en smule for meget, end en smule for lidt.

Sadel- eller steltasker til opbevaring

Skal du køre langdistance cykelløb er du ofte nødt til selv at medbringe lappegrej, skiftetøj, værktøj og lignende. Til dette vil det være en fordel at finde en sadeltaske, en steltaske eller en kombination af de to ting. Sadeltasken er det mest almindelige valg, da den placeres lige under sadlen, og derfor holdes diskret på cyklen. Sadeltasker kan fås i flere forskellige størrelser, og kan bruges til opbevaring af lappegrej, værktøj, lidt at spise og måske en smule skiftetøj. De fleste modeller kan åbnes med én lynlås, så du kan komme til mens du cykler. Steltaskerne er til de allerlængste cykelløb og træningsture, hvor du har brug for at medbringe tøj og udstyr til flere forskellige scenarier. Disse tasker kan monteres flere forskellige steder på cyklen, men mest almindeligt på undersiden af cyklens overrør. De fleste sadel- og steltasker er vandafvisende og i solide materialer, så din bagage holdes tør og beskyttet undervejs på ruten.

🤌🏼 Italia 🇮🇹
🔥 NYHED

Selle Royal Sadeltaske med ICS (Integrated Clip System) 2.0L - Large

299 kr.​

299 kr.​

🤌🏼 Italia 🇮🇹
🔥 NYHED

Selle Royal Sadeltaske med ICS (Integrated Clip System) 0.6L - Small Bundle

299 kr.​

299 kr.​

🤌🏼 Italia 🇮🇹
🔥 NYHED

Selle Royal Sadeltaske med ICS (Integrated Clip System) 0.6L - Small

199 kr.​

199 kr.​

🤌🏼 Italia 🇮🇹
🔥 NYHED

Selle Royal Sadeltaske med ICS (Integrated Clip System) 1.2L - Medium

249 kr.​

249 kr.​

🔥 NYHED

Specialized Road Bandit SWAT - Tube Storage

239 kr.​

239 kr.​

🔥 NYHED

PRO Bikegear Saddlebag - Medium (M)

259 kr.​

259 kr.​

🔥 NYHED

PRO Bikegear Saddlebag - Large (L)

299 kr.​

299 kr.​

🔥 NYHED

PRO Bikegear Saddlebag - Small (S)

219 kr.​

219 kr.​

🔥 NYHED

PRO Bikegear Saddlebag - XLarge (XL)

319 kr.​

319 kr.​

Gå ikke ned på cykelslanger

Som nævnt, vil du til de helt lange cykelløb være nødt til selv at medbringe lappegrej og lignende. Derfor er cykelslanger naturligvis heller ikke en undtagelse. De færreste har tid eller lyst til at arbejde med lim, lapper og sandpapir midt i et stressende cykelløb, hvorfor de fleste blot medbringer ekstra slanger. Slanger kan hurtigt skiftes, og du kan være sikker på at du ikke kører videre på en cykel der ikke er lappet ordentligt. Husk derfor rigeligt med cykelslanger, og naturligvis i den rette størrelse. Hvis du er i tvivl om, hvilken størrelse du skal bruge, kan du finde målet på siden af dine dæk. De fleste racercykel slanger har størrelser omkring 700x23-28. De fleste slanger er lavet i butyl og er både solide og lette at medbringe i baglomme eller cykeltaske. Nogle er dog lavet i særligt lette materialer, så de holder cyklens samlede vægt helt i bund. Husk også at find ventiler med den rigtige ventillængde. På hjul med høj fælg, er den almindelige ventillængde på 48mm ikke altid nok.

🤌🏼 Italia 🇮🇹

Vittoria Competition Latex Slange 700x19-23c - Presta 51mm

129 kr.​

129 kr.​

🤌🏼 Italia 🇮🇹

Vittoria Latex Slange MTB / Offroad 29"

149 kr.​

149 kr.​

🤌🏼 Italia 🇮🇹

Vittoria Competition Latex Slange 700x30-32c - Presta 48mm

129 kr.​

129 kr.​

🤌🏼 Italia 🇮🇹

Vittoria Competition Latex Slange 700x25-28c - Presta 48mm

129 kr.​

129 kr.​

🤌🏼 Italia 🇮🇹

Vittoria Latex Slange MTB / Offroad 26"-29"

119 kr.​

119 kr.​

🔥 NYHED

Specialized Slanger 29x1.75-2.4 40mm

79 kr.​

79 kr.​

Til dig uden slanger i dækkene - tubeless

Hvis du ikke bruger slanger på din cykel, er det højst sandsynligt fordi du kører med tubeless i stedet. Tubeless betyder, som navnet antyder, at der ikke er slanger i dækkene. I stedet er de særlige dæk fyldt med klistret væske, der størkner når den kommer i kontakt med ilt. Denne løsning er særligt populær da dækkene på sin vis bliver ‘punkterfri’. Eventuelle huller lappes af sig selv på få sekunder, så du i mange tilfælde slet ikke lægger mærke til at du har mistet luft. Husk at tjek dine tubeless dæk for huller inden afgang, og sørg for at der er fyldt nok væske på, til at lappe eventuelle huller. På tubeless dæk kan man være uheldig nok til at hullet ikke kan lappes af væsken. Til disse situationer kan du benytte et tubeless lappekit. Tubeless ligner små, klistrede orme, der stoppes i hullet og derefter skæres til. Dette er løsningen til dig der kører tubeless, men gerne vil kunne lappe, hvis du uheldet alligevel skulle være ude. Særligt til de helt lange løb er det en god idé at medbringe tubeless lapper.

Cykelpumper og CO2 patroner

Det giver ikke meget mening at skifte slange på sin cykel, hvis man ikke har mulighed for at pumpe den op igen bagefter. Husk derfor at medbring en pumpe, evt. til både før starten og undervejs i løbet. Før et løb er det først og fremmest vigtigt, at cyklen er pumpet til det rette dæktryk. I denne sammenhæng er en klassisk fodpumpe din bedste ven, da du her kan pumpe hårdt, hurtigt og nøjagtigt. De fleste fodpumper er udstyret med et manometer, så du kan ramme det helt rigtige dæktryk. Det anbefalede tryk kan ses på siden af dine dæk. Til turen foretrækker de fleste en mindre håndpumpe eller Co2 pumpe. Håndpumpen er manuel og kan bruges igen og igen. Til cykelløb er Co2 pumperne dog blevet populære, da de fylder et dæk på få sekunder. Pumpen fungerer som en adapter du monterer på ventilen, og herefter lukker luft fra den tilhørende Co2 patron ind i dækket. Selve adapteren fylder stort set intet, og du kan nemt medbringe 2-3 Co2 patroner til din tur. Husk at tjek at din pumpe fungerer, og at du har rigeligt med patroner med, hvis du bruger Co2 systemet.

Buksefedt - til dig der kæmper med måsen og siddesår på cyklen

Til de helt lange ture og cykelløb kan det være nødvendigt at bruge buksefedt. Buksefedt mindsker friktionen mellem krop og bukser, så man føler sig godt tilpas i sadlen, selvom man kører længe og det er varmt. Buksefedt smøres på den pude der sidder i bunden af cykelshortsene og giver en kølende fornemmelse. Både til løb og træning benytter mange cykelryttere og motionister sig af fedtet, for at øge komforten og mindske chancen for siddesår. Buksefedt kan fås i flere forskellige varianter, alt efter hvilken konsistens du ønsker. Prøv dig evt frem med flere forskellige produkter, for at finde lige netop den der passer dig.

-15%
FÅ TILBAGE

Assos Chamois Creme Buksefedt Herre - 200ml

152 kr.​

179 kr.​

-15%
🔥 NYHED

Assos Chamois Creme Buksefedt Herre - 200ml

152 kr.​

179 kr.​

-15%
🔥 NYHED

Assos Chamois Creme Buksefedt Dame - 200ml

152 kr.​

179 kr.​

Gode guides du kan læse op til cykelløb