6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Skivebremser til cykler


Skivebremser har været den primære bremsetype på mountainbikes længe. Flere og flere andre typer cykler, som citybikes og racercykler, bliver efterhånden også udstyret med skivebremser - og med grund grund. Skivebremser er nemlig de mest effektive bremser, og så kan de holde rigtig længe. 

Hos Cykelexperten har vi et stort udvalg af skiver til skivebremser, som du kan vælge imellem. Vi forhandler blandt andet Shimano skivebremser, som er et af de største udstyrsproducenter. 

Er du i tvivl om, hvorvidt bremsen er den rette for dig, kan du læse med her på siden.Hvad er en skivebremse?

Du kender måske allerede til den traditionelle fælgbremse, som fungerer ved, at to bremseklodser rammer hver side af fælgen (bremsefladen) og derved stopper cyklen. 

En skivebremse er derimod ikke afhængig af en bremseflade. Den fungerer i stedet ved, at der sidder en skive monteret på indersiden af hjulet. Udenom denne skive sidder en kaliber, som skubber bremseklodserne ind mod selve skiven. Dette ses blandt andet også i biler og motorcykler.

I en skivebremse, er det mest centrale ved opsætningen altså selve skiven. Skiven har en stor betydning for effektiviteten af bremserne. Skiven er lavet i metal, og varierer i både vægt, funktion, pris og kompatibilitet. 

Både skiverne, kalibrene, klodserne og de andre komponenter kan udskiftes individuelt. Så kan du reparere, udskifte og opgradere på de forskellige komponenter som du vil.

Typer af skivebremser

Der findes to typer af skivebremser: Mekaniske og hydrauliske skivebremser

Den mekaniske skivebremse virker godt i alle slags vejr- og terrænforhold. Den benytter et kabel og kan relativt let justeres og vedligeholdes. 

Hydrauliske skivebremser er et lukket system, som indeholder mineralsk olie. 

Moderne skivebremser er oftest hydrauliske, selvom nogle billigere modeller også aktiveres med kabel. Det betyder, at en hydraulisk væske presses sammen og får stemplerne i kaliberen til at udvide sig og ramme skiven, når du trækker i bremsen på styret. Med et hydraulisk system, kan der bremses meget hårdt op. 

Hydraulikken betyder, at skivebremser kan være sværere at servicere, dog bør du opleve meget få problemer, hvis først systemet er sat rigtigt op. Den hydrauliske variant er klart den mest effektive, og den der kræver mindst vedligehold.

Generelt tager skiver til skivebremser lang tid at slide op. Der skal ikke rigtig noget vedligehold på komponenterne, så længe de holdes rene. Hvis skiverne får et hak eller bliver slået skæve, kan der dog opstå et behov for at udskifte dem.

Hvilken skive skal jeg vælge?

Skiverne til skivebremser kan variere i vægt, funktion og kompatibilitet. Hvis du er i tvivl om hvilken skive der skal bruges til lige netop din skivebremse, er det altid en god idé at kontakte os først. 

Vi sidder klar på både mail og telefon til at svare på dine spørgsmål, og ellers har vores Megastore i Vanløse åbent alle ugens dage. 

Du bør altid tage udgangspunkt i de bremser, der allerede sidder monteret på din cykel. Så kan du bedre få en idé om, hvilke skiver du bør sigte efter. Det er nemlig ikke alle skiver der passer på alle skivebremser, så i den sammenhæng bør du være opmærksom.

Noget andet du bør være opmærksom på er, at din cykel skal være sat op til skivebremser, for at du kan montere dem. Hvis din cykel f.eks. er lavet til klassiske v-bremser, vil du ikke kunne montere skivebremser på den. Det skyldes at den mangler de rette beslag til montering af kaliber, samt skive på hjulet. 

Køb din nye skivebremser hos os og få hurtig levering!

Er du klar til at bestille skivebremse hos os? Vi har levering fra 1-3 hverdage på cykeludstyr, så du behøver ikke vente længe! Du er også velkommen til at besøge vores fysiske butik i Vanløse, hvor du kan søge inspiration og få råd og vejledning fra vores dygtige eksperter. 

Har du nogle spørgsmål, sidder vi klar til at besvare dem på mail og telefon og hjælper dig godt på vej.

Vi håber du bliver glad for dine nye skivebremser til cykelturen!

Hvad siger kunderne om Cykelexperten?

Er du interesseret i at vide hvad vores tidligere kunder synes om os, kan du læse mere på Trustpilot, hvor vi har en score på 4,6. Det betyder meget for os, at vores kunder er glade og tilfredse, og det vil derfor glæde os, hvis du har lyst til at lave en anmeldelse, efter du har modtaget dit produkt. 

Har du spørgsmål?

Så tøv ikke med at kontakte os på:

tlf.nr. +45 7230 1817 eller

mail: megastore@cykelexperten.dk