6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Olie og fedt til cykler


Her på siden finder du vores udvalg af olie og fedt til cykler. Olie og fedt er en nødvendighed for vedligehold af din cykel, uanset prisklasse. En kæde skal smøres løbende med kædeolie, mens de fleste bevægelige dele har godt af et ekstra lag fedt i ny og næ. Vi anbefaler kun at du benytter produkter specifikt udviklet til cykler. Giv os endelig et opkald hvis du har spørgsmål til vedligehold og smøring.

 Cykelolie

Din olie skal bruge kædeolie og smøring med jævne mellemrum. Cykelolie og fedt holder din cykels bevægelige dele velkørende og forlænger levetiden på din cykel markant. En cykel skal smøres efter forholdende, og hyppigheden kan desuden variere afhængig af den kædeolie man benytter. Gode smøremidler til cykler findes i mange forskellige udgaver, og når du vælger produkter bør du starte med at tage et kig på din cykel og dens behov. 

Til racer og mountainbike er dry lube et populært valg som kædeolie. Dry lube er tør og samler meget lidt skidt og snavs. Kæden på cyklen skal smøres ofte med denne type smøremiddel, men på konkurrencecykler er der mange fordele ved at bruge netop disse produkter. Din cykel skal sjældnere gøres ren, og der er påvist mindre friktion på cyklens bevægelige dele med dry lube. Det er denne type kædeolie de fleste seriøse cykelryttere benytter på deres cykler. 

Smør din cykel for bedre levetid

Til hverdagscykler, eller i de våde vintermåneder er det normalt lidt tykkere cykelolier der benyttes. Den tykkere olie holder i længere tid, særligt når det er vådt, men samler også en smule mere snavs. Det er derfor vigtigt at man også får rengjort og affedtet sin kæde løbende, så man ikke bliver ved med at putte ny olie på den beskidte kæde, men gerne udskifter smøremidlet løbende. Er du god til at få din cykel rengjort og smurt, forlænger du levetiden på alle de bevægelige dele markant.

Fedt til cykler benyttes på de lidt kraftigere bevægelige dele, eksempelvis på sadelpinden og i pedalerne, når de monteres. Fedt bruges meget sjældnere end kædeolie, men hjælper ligeledes til at holde din cykel velkørende. 

Her på siden finder du vores samlede udvalg af olie og fedt til cykel. Vi fører produkter fra alle de store mærker som Finish Line, Morgan Blue og Muc-Off så du er garanteret høj kvalitet uanset hvilke produkter du vælger. Har du brug for rådgivning til smøring af din cykel, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail, eller besøge os i vores Megastore i Vanløse hvor vi altid står klar til at svare på dine spørgsmål.