6 års garanti på cykler
100% samlet ved levering
4.7 stjerner på TrustPilot

Køb din nye mountainbike her

Find den perfekte Mountainbike til dit næste eventyr, her hos Cykelexperten.dk. Du er altid sikret en mountainbike af højeste kvalitet, og i et væld af forskellige prislejer. 

Vi fører alle de store mærker som: ScottCannondaleBianchiGiantBMC og SpecializedHvorfor vælge en Mountainbike?

En Mountainbike (MTB), er en cykeltype der giver dig mulighed for at opleve alt slags terræn på to hjul.

Om det er til downhill, de lokale spor og bakker, eller til sjov i fritiden og pendling - Så kan du finde en Mountainbike der passer lige dig, og dine behov!

Mountainbikes kan deles op i 2 kategorier, nemlig:

 

Hardtail MTB, er cykler kendetegnet ved KUN at have affjedring i forgaflen.

Full Suspension MTB, er cykler kendetegnet ved at have affjedring BÅDE i forgaflen og på bagtil på stellet.

 

Udover affjedringen, er mountainbikes også kendt for deres brede dæk med kraftige mønstre og flat-bars cykelstyr.

De brede dæk på en MTB er med til at give mere greb, og bedre stabilitet når man kører off-road, især sammen med det kraftige mønster. Det gælder også, uanset om det er tørvejr eller regnvejr.

Modsat en racercykel, betyder de brede dæk på en MTB dog også, at rullemodstanden på almindelig vej bliver noget større.

Styret på en mountainbike er et flat-bar styr, hvilket vil sige at det helt fladt uden bøjninger eller andet, som på en racer el. gravel cykel.

Et flat-bar styr giver bedre kontrol og stabilitet over cyklen, hvilket er en fordel når man kører off-road, hvor man vil opleve flere forhindringer og bump på vejen.

 

Hvis du er på udkig efter en cykel der skal kunne det hele, hvad end det er on-road eller off-road, så er en Mountainbike dit sikre valg!

Mountainbikes kan bruges til dyrkelsen af sporten, til hverdagens pendling og til bare at have sjov i alt slags terræn.

 

Hvis alt det her med mountainbikes er helt nyt for dig, så kan du med fordele læse vores: Mountainbike Begynder Guide.

 

Full suspension eller hardtail MTB?

En mountainbike er affjedret med brede dæk og støddæmpere, men der er forskel på placeringen af disse og den betydning det har for cyklens egenskaber.

 

Full Suspension MTB

En Full Suspension mountainbike er en cykel med affjedring både for og bag, og giver af denne årsag rytteren en blødere oplevelse i selv det allermest krævende terræn.

Den dobbelte affjedring giver bedre greb på særligt ujævnt underlag med sten og rødder, og er oftest den hurtigste cykeltype på tekniske passager.

Full-suspension er til dig der ønsker en smule mere komfort på sporet, og gerne vil kunne tackle de mere krævende spor. En full suspension MTB vil desuden oftest karakteriseres som enten en XC (Cross-country) eller Trail.

XC Mountainbikes er aggressive og bygget til fart på sporet, affjedringen er hårdere og stellet så stift som muligt.

En Trail MTB har markant blødere affjedring og mere oprejst siddeposition, hvilket giver mere komfort, også helt ujævnt underlag.

Fordelene ved at vælge en Full Suspension MTB er altså, at du får en mere komfortabel og stabil cykel, til især det meget krævende og tekniske terræn.

Ulemperne er, at en Full Suspension vejer en del mere end en Hardtail MTB, ligesom at nødvendigheden for en Full Suspension MTB's egenskaber, egentlig ikke gør sig så gældende til det danske landskab.

 

Hardtail MTB

En Hardtail mountainbike er klart den mest velkendte og anvendte MTB herhjemme, i Danmark.

Kendetegnet ved affjedring kun i forgaflen, egner en Hardtail MTB sig perfekt til det terræn, de danske skove og natur har at byde på - Såvel som behovet hos en pendler i hverdagen.

En anden grund til at Hardtail mountainbikes også er populære skyldes, at deres startpriser er noget lavere end en Full Suspension mountainbike.

Fordele ved en Hardtail mountainbike, udover prisen, er også dens vægt og evne til fart i jævnt terræn. Derudover er en Hardtail MTB også lettere at vedligeholde.

Ulempen er dog, at den i det mere krævende og barske terræn, taber meget komfort og stabilitet.

 

Mountainbike med Carbon eller Alu-stel?

Er du fast besluttet på at skulle have en MTB, men er i tvivl om det skal være med et carbon stel eller alu-stel?

Valget kan være svært, men samtidig kan du også hurtigt gøre op med dig selv, om du vil betale de priser der er for en mountainbike med carbon stel? For hvad skal du egentlig bruge din nye MTB til?

Er det din første mountainbike nogensinde, og du gerne vil prøve at se om det er noget for dig - Så vil vi altid anbefale en MTB, med alu-stel. Det samme gør sig også gældende, hvis du tænker at den primært skal bruges til pendling.

Vores anbefaling er, at der ikke er nogen grund til at bruge for mange penge på en cykel, hvor du måske ikke er sikker på at interessen egentlig vil holde ved.

For kvalitet koster, især med cykler. Udover at stellet i sig selv bliver dyrere, når vi kommer op i carbon, så følger komponenter ofte også med. Og med komponenterne, kan det være alt lige fra stellet, til hjulene, geargruppen osv.

Er du til gengæld en hærdet MTB-rytter, som dyrker en masse træning, måske endda kører løb også, så vil det give mening at rulle en mountainbike med et carbon stel.

 

Mountainbike dæk og hjul

Som med affjedringen, er noget der også kendetegner en mountainbike deres: Dæk & Hjul.

Hvor er en racercykel normalt har 28" hjul, har en MTB 27,5" eller 29" hjul.

Anvender man 27,5" hjul på sin mountainbike, vil det typisk være fordi man kører meget tekniske spor (el.lign.) og derfor har behovet for at kunne manøvre hurtigere og lettere.

Derudover er det også en god mulighed for at få børn hurtigere i gang med mountainbiking, da det er lettere at kunne tilpasse cykler med 27,5" hjul.

Mountainbikes med 29" hjul er klart det mest udbredte og anvendte. Denne hjulstørrelse giver bedre rulleegenskaber på et mere krævende underlag, som på spor og lignende, med en masse rødder og sten.

 

En mountainbikes dæk er også meget karakteristiske, med deres bredde og mønstre.

Hvor en racercykel typisk har cykeldæk monteret med en bredde på:

25mm (700x25C) el. 28mm (700x28C),

har en MTB typisk dæk med en bredde på:

48mm (29x1,9) og op til 63mm (29x2,4).

Som det kan ses, er da alene bare på bredden af dækkene, en kæmpe forskel. Men det slutter ikke der, for MTB dæk har også store mønstre i sig.

Det har i de af den simple grund, at det giver bedre tracking på underlaget der køres på. Altså, at cyklen står bedre fast og man har mere kontrol, hvad end der køres på grus, mudder, vådt eller tørt, ujævnt eller jævnt terræn.

Gode og ordentlige dæk skal man derfor ikke tag for givet på sin mountainbike, da de betyder utroligt meget for hele din køreoplevelse.

 

Dame mountainbike

Hos Cykelexperten.dk finder du også et stærkt udvalg af Dame mountainbikes

Dame mountainbikes er primært kendetegnet af en smule kortere stel og et lidt bredere styr.

Flere af de kendte brands har specifikke serier og designs med mountainbikes til damer, hvor cyklerne er udviklet for at imødekomme den kvindelige anatomi.

Ligesom på herresiden kommer en dame mountainbike som som Hardtail og Full Suspension og med både carbon- og aluminiumsstel, så du altid kan finde en cykel efter dine behov.

27,5" hjulstørrelsen er mere udbredt på damesiden, end på herresiden, for at imødekomme de mindre stel størrelser.

Forskellene på dame- og herremountainbikes er dog gennem de senere år blevet mindre og mindre, og i dag kører mange kvinder på herremodeller og omvendt.

Den primære faktor er i dag, cyklens størrelse.

 

Tilbehør til mountainbike: Har du styr på dit grej?

Det er forskelligt, hvordan man ønsker at klæde sig på, når man skal på cykeltur.

Nogle er glade for, at gøre brug af en masse udstyr, mens andre er glade for en mere minimalistisk tilgang. Uanset hvad, så giver cykeludstyr og cykeltilbehør støtte og ekstra komfort, der sikrer optimal beskyttelse, når cykelturene kalder.

Endnu vigtigere bliver cykeltilbehør i Danmark, idet vi har fire årstider, og derfor ikke bruger samme cykeltøj og tilbehør, om sommeren og når vinteren banker på.

Se vores store udvalg af baselayer, cykelbukser, cykelveste, cykeljakker, cykelhandsker, cykelrygsæk og cykelbriller.

Der vil med garanti være cykelbeklædning, der matcher din stil og behov.

Og for at holde sikkerheden i top, anbefaler vi selvsagt at en cykelhjelm anvendes, da mangel på denne kan få frygtelige konsekvenser. Derudover er cykellygter også vigtige, når mørket falder på.

 

Vil du have mere viden omkring mountainbikes, har vi lavet en FAQ, hvor vi besvarer de mest typisk stillede spørgsmål om MTB. Læs vores FAQ lige her!

 

Stærke mountainbike tilbud

Vi køber mange cykler ind ad gangen og kan derfor ofte tilbyde masser af stærke mountainbike tilbud.

Vi har altid masser af mountainbikes på lager, og med et udvalg af nye og ældre modeller kan vi altid tilbyde en række stærke MTB-tilbud.

I vores Megastore, i Vanløse, står vores dygtige ekspedienter altid klar til at hjælpe dig med at finde den helt rigtige cykel til dine behov. Og er du i tvivl om størrelsen på din nye MTB, kan du altid benytte vores Cykel Størrelsesguide.

Herefter er det faktisk bare dit behov og dit budget, der sætter grænsen for, hvilken mountainbike du skal vælge.

Vi tilbyder finansiering med Santander, og din cykel vil altid blive fragtet til dig 100% samlet.

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at ringe til os eller sende os en mail på megastore@cykelexperten.dk, hvor vi sidder klar næsten alle ugens dage til at svare på dine spørgsmål.