6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Motionscykler


Motionscykler er i dag i høj grad blevet erstattet af hometrainers, der gør det sjovere og mere effektivt at træne indendørs. Med en hometrainer kan du holde formen ved lige hele året, uden at skulle tænke på vintertøj og dårligt vejr. De moderne trainers giver dig mulighed for at træne både alene og med andre i den virtuelle verden, og med et væld af forskellige prislejer er der noget for enhver smag.

Hometrainers som motionscykler


Hometrainers er mere populære end nogensinde før, og har på mange måder overtaget den klassiske kondicykels plads. Stort set alle hjemmetrænere er i dag betegnet som 'Smart'-trænere, der kan kobles op med et væld af forskellige softwares. De forskellige programmer giver dig mulighed for at træne på både virkelige og virtuelle ruter som om du var der selv. Blandt de mest populære programmer er Zwift, hvor du som i den virkelige verden kan både træne og køre konkurrence med venner og fremmede på den virtuelle platform. Eller Tacx Training hvor du med mere end 150 optagelser i HD kan køre nogle af verdens mest berømte stigninger og ruter hjemme fra din stue.

Alternativ til motionscykler

Langt de fleste hometrainers er i dag med 'direct drive', hvor hjemmetrænere fungerer som et stationært baghjul for din cykel som monteres derpå. I stedet for en decideret motionscykel, benyttes din sædvanlige racer eller mountainbike blot på traineren, og så er det ellers bare derudaf. Direct drive hometrainere er udstyret med et stort, tungt svinghjul, der ved hjælp af en række magnetspoler simulerer både stinginger og nedkørsler på virkelighedsnær vis.

Hometrainerne fås i mange forskellige prislejer, og kort fortalt er prisforskellene lig med trainernes evne til at simulere stigninger. Jo større svinghjul, jo højere pris, og dermed jo stejlere stigningsprocenter træneren kan simulere. Topmodellerne kan desuden simulere underlag, nedkørsler og ekstremt stejle stigninger. De billigere modeller, der almindeligvis starter omkring 4500 kr. er almindeligvis rigeligt for den almindelige motionist. Selv basismodellerne kan håndtere op imod 1500 watt, og realistisk simulere stigningsprocenter på op til 10% så du kan køre masser af fede stigninger gennem de forskellige programmer.

Spørgsmål til motionscykler eller hometrainer?

Hometrainers er super alternativer til den klassiske motionscykel, og hos Cykelexperten.dk har vi mange af slagsen i sortimentet. Vi fører trainers fra alle de store mærker som Tacx, Wahoo, Elite og Saris, så du er godt kørende i mange år fremover. Udvalget bliver hele tiden større, i takt med kategoriens stigende popularitet, så der kommer løbende nye produkter til - du kan se dem alle her på siden. Foruden de enkelte hometrainere har vi også masser af tilbehør som kan gøre din træningsoplevelse endnu federe. Med f.eks. modvindssimulatorer, bevægelige forhjulsstøtter, holdere til Ipad og andre enheder, er du bedre kørende end på end klassisk motionscykel. Har du spørgsmål til motionscykler eller hometrainers er du altid velkommen til at kontakte os på telefon, mail, eller besøge os i Megastore i Vanløse. Vi står klar alle ugens dage til at hjælpe dig med at finde de helt rigtige produkter.