Hop til indholdet.
Klara Sofie - dansk MTB-talent

Velkommen til min blog!

Hej, mit navn er Klara Sofie og jeg elsker at cykle! Jeg er en del af Team Danmark, som MTB-talent. .

Jeg nyder at bruge så meget af min fritid i sadlen som muligt og elsker at træne for at opnå mine mål!

Klara Sofie's instagram

Klara Sofie - dansk MTB-talent

Sponsoreret af

Cykelexperten.dk har valgt at sponsorere og hjælpe et ungt talent – Klara Sofie. Indtil nu er alle vores sponsorater tilfaldet klubber og racercykel talenter – men denne gang skulle det være en pige på MTB. Klara Sofie cykler mountainbike i DMK (Dansk Mountainbike Klub) – hvor vores egen chef også selv har slået sine folder.

Klara Sofie går i gymnasiet på første år og bruger størstedelen af sin tid på træning. Her under grifler hun selv llidt om sine bedrifter. Store som små 😉

Klara Sofie
Klara Sofie - MTB værksted
Klara Sofie - podium
Klara Sofie og venner

 

 • DM XCM - MTB Maraton

  I weekenden stod den på MTB DM i maraton, i Marselisborg skovene lidt udenfor Aarhus.

  Min træningsbuddy Kirstine og jeg skulle bare køre det løb, så vi skulle finde os en måde at komme til Aarhus på. Vi var så utroligt heldige, at den opgave ville mine bedsteforældre da gerne tage, og stå for at vi kom godt derover til løbsstart.

  Løbet er Danmarksmesterskaberne i maraton distance, hvilket er defineret på den måde at det er et længere løb med flere kilometer og højdemeter, alt efter hvilken aldersklasse man køre i. Der var altså Danmarksmester trøjer på højkant til vinderen.

  Da jeg køre U19 skulle jeg køre 2 omgange af 25km og 600hm pr. omgang, hvilket samlet så er 50km og 1200 hm.

  Aftenen før var vi meget rolige omkring situationen og så egentlig bare frem til et sjovt løb. Om morgenen slog det os så hvilken ubehagelig hård omgang vi frivilligt har meldt os til…

  Én ting er at cykle en tur på 50km, noget helt andet er at skulle køre dem som et løb og med nærmest urealistisk mange højdemeter på en så kort rute.

  Jeg havde forsøgt dagene op til så vidt muligt ikke at sætte mine forventninger for højt, da jeg udmærket er klar over hvor hårdt et felt jeg er oppe imod. Jeg havde en forventning om at gøre det allerbedste jeg kunne og tænke taktisk i min prioritering af energi i løbet. Jeg havde lommerne fyldt med geeller og godt med energi i dunken, så jeg kunne nok ikke forberede mig bedre.

  Alle aldersklasser blev sendt afsted med få minutters mellemrum i en KÆMPE start. Starten gik og var ikke så hektisk som vi normalt ser det til de kortere XC løb, men jeg forsøgte alligevel at få lagt mig godt inden vi kom ind på singletracket. Efter kun 500 m ramte vi den første stigning og allerede der slog det os hvad vi var gået ind til. Vi var en gruppe på 3 der hurtigt fik brudt os fra “feltet” og allerede der, vidste vi godt at det nok ville blive os 3, der kom til at kæmpe.

  Vi kørte tæt og skiftevis tog vi føringer og justeret farten kollektivt. vi havde fælles forståelse for hvordan vi måtte strække vores energi over så lang tid som muligt. Den første halvdel var klart hårdest og bestod af 15 km med udelukkende bakker, de resterende kilometer var mere tons og singletrack.

  Efter 25 km lå vi stadig os 3 piger sammen, men jeg begyndte godt at kunne mærk energien nok ikke ville holde evigt… Den tredje pige faldt fra og nu lå vi altså to langt i front. Jeg må indrømme at jeg ikke kunne undgå at se den danske trøje for mig. Et tidliger urealistisk mål, begyndte at føles lidt realistisk.

  Da vi rundede de 40 km skal jeg love for der blev speedet op i vores lille udbryder gruppe på 2 mand. Der kunne jeg så for alvor godt mærke hvor langt der var hjem og hvor lidt ben jeg havde tilbage. Jeg kæmpede og kæmpede for at holde min konkurrents hjul, men måtte slippe.. jeg opgav ikke at prøve at hente det ind men, hun var altså bare stærkere end mig.

  Jeg kørte min 2.plads i mål, 1 minut efter vinderen. Jeg tror officielt at det er det hårdeste og mest taktiske løb jeg nogensinde har kørt. Jeg er glad for min 2.plads til DM i maraton, da det er en præstation jeg ikke troede jeg var istand til.

  Jeg må alligevel ærligt indrømme at jeg virkelig så sejren for mig, men det blev til en 2.plads i denne her omgang. Jeg gav den absolut alt jeg havde og så kan man vel ikke gøre det bedre end det I guess…

  Overordnet en fed og sjov weekend i Aarhus, og mit første DM podie på CV’et

 • SCOTT H12

  Så blev det nu igen endelig tid til årets højdepunkt… SCOTT H12!

  Der er fra min side absolut ingen tvivl om at det er nok det fedeste årlige event og noget jeg ser meget frem til hvert år. Det var det første løb jeg kørte for mange år siden og har stillet op med et hold næsten hvert år lige siden.

  Løbet fungerer på den måde at vi kører i hold af 4 mand og så skifter man i stafet i 12 timer fra kl.9-21. Ruten var i år 12 km og bestod primært af singletrack.

  Jeg har tidligere primært stillet op på mix-hold, men i år var der ingen tvivl om at vi skulle da klart stille det ultimative pigehold til start. Min træningsmakker Kirstine og jeg, gik hurtigt i gang med at søge efter andre hurtige piger i klubben. Vi er jo faktisk ikke så mange unge piger DMK ud over os, men vi fik skrevet til to “voksne” kvinder i klubben og de var så klar på at være med på vores team.

  Næsten obligatorisk for arrangementet er det høje solskinsvejr og de korte rør, men det var noget anderledes det vi stod op til i år… da vi stod op sneede det og så kunne man kende Danmark igen. Vi lod os ikke slå ud for vi tænkte de nok skulle vende igen.

  Vi sendte første mand afsted og fik fra start lagt os godt i front. Eftersom det er et stort løb og der er deltagere i alle former og størrelser, var den største udfordring først på dagen at skulle overhale de folk man begyndte at lappe allerede efter første omgang.

  Allerede efter vores to første ryttere, var vi lagt godt i front og førte med omkring de 5-7 minutter ned til nr.2. Så dagen startede skønt og nu handlede det for os bare om at forsøge at øge hullet ned til nr.2 så vidt muligt. Vores tider var stjerne gode og stabile, der var ingen tvivl at vi alle kæmpede det bedste vi havde lært på vores omgange.

  Hullet ned til nr.2 blev større og større, og vores egne tider blev vildt nok, hurtigere og hurtigere. Da vi rundede 10 timer skulle man måske tro at benene var helt færdige, det troede jeg ihvertfald selv… men jeg endte med at sætte min hurtigste tid den dag og kørte en strid og hård kamp mod min træner denne omgang.

  Vi havde en fest hele vejen igennem og vores motivation var på toppen fulde 12 timer. Vi fik på vores sidste omgang lagt de sidste minutter til og vandt altså med én hel omgang til nr.2!

  Min barnedrøm gik i opfyldelse om ikke bare at komme på podiet, men at stå på toppen til mit yndlings cykelløb! Det var en champagne fest og en super fed afslutning på en skøn dag.

  Klara Sofie Blog

 • Shimano Liga i Holte

  Så blev det endelig dagen jeg har gået og ventet på i efterhånden lang tid. Årets første Shimano Liga. Som nævnt i et tidligere opslag er Shimano Ligaen højdepunktet for os danske elite MTB-ryttere. Jeg er jo rykket op i U19-pige, hvilket også betyder at det ikke bare er et DCU(Dansk Cykel Union) løb, men et UCI(Union Cykliste Internationale) løb. Internationalt køre jeg nu som ‘junior’ hvilket betyder at jeg har mulighed for at vinde UCI-point og pengepræmier.

  Dagene op til løbet har jeg virkelig været spændt, men også glædet mig helt utroligt meget til at skulle køre på hjemmebane i Geels Skov. Min træner og jeg havde lagt mit træningsprogram op til løbet så jeg ville få mest ud af benene som muligt. Min start gik 11.36 og vi var så heldige at blive sendt afsted med Dame A, deriblandt Worldcup ryttere og andre olympiske mestre.

  Starten blev skudt afsted og jeg kom egentlig ikke specielt godt fra start, men de lange hårde opkørsler skulle vise sig at blive min fordel. Fik hamrede igennem og placeret mig godt i feltet inden vi kom ind på singletracket hvor det er noget sværere at få overhalet. Der lå jeg sådan set meget godt og fik lavet større og større hul til dem bag mig. Jeg havde svært ved at hænge på de hurtigste i min klasse, jeg valgte at slippe dem og fokuserede på at holde mine andre konkurrenter bag mig. Jeg havde virkelig en stærk dag i benene og tekniske kørte det bare for mig.

  Jeg kom ind på en 3.plads, hvilket er min til dato bedste placering og uden tvivl et mål jeg har drømt om længe, og så ovenikøbet første løb som U19. For bare et år siden var det et decideret urealistisk mål bare at ligge top 5 og nu stod jeg her på skamlen til første liga-løb i år. Jeg har aldrig følt mig så motiveret for at træne og kæmpe videre for min udvikling.

  Der er bestemt ingen tvivl om at, det at jeg har fået min nye cykel af Cykeleperten har været et kæmpe boost til at rykke mit niveau teknisk og ikke mindst et enormt boost for min motivation.

  Når ja, og i weekenden står den jo på Scott H12 i Nødebo, med det stærkeste DMK pigehold – Look out for ‘Kirstines Bitches’

  Klara Sofie Blog

 • Farvel til den gamle cykel

  I og med jeg fik min elskede Scott Spark skulle jeg jo også sige farvel til den gode Giant Anthem.

  For to dage siden kom der en mand og købte min gamle cykel, som forhåbentligt vil få ligeså meget glæde ud af den som jeg har haft.

  Jeg fik min Giant Anthem for ca. 2 år siden til min konfirmation, og lige siden har vi været på et utal af gode ture sammen.

  Da jeg fik den blev den hurtigt sendt med mig til det gode jylland, for at være min trofaste følge på Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskole, det næste år. Vi havde mange gode ture i det skønne Silkeborg og var perfekt til alle de fede bakker og nedkørsler.

  Den var med min far og jeg til Harzen, hvor vi ellers bare fik lov at knokle og nyde det skønne bakkede naturområde.

  Så var den jo også med mig og mine bedsteforældre, en god tur til ungdoms EM i italien sidste sommer. Jeg fik lov at repræsentere Danmark i landshold cykeltøjet sammen med de andre ungdomsryttere fra Danmark. Selvom resultatet ikke blev til det helt store var det stadigvæk en utrolig fed oplevelse, jeg vil huske mange år fremad.

  Så kom jeg jo hjem til sjælland igen og startede på DMK-talentholdet som har specifik træning for os der søger noget målrettet med vores sport.

  Min kære cykel og jeg har oplevet utrolig mange skønne ting og jeg blev da næsten også helt emotionel da jeg så en fremmed mand rulle afsted på den. Men man kan sige at den gamle cykel har fået verdens bedste nye cykel som afløser.

  Klara Sofie Blog

 • Frem mod første Shimanoliga i Holte

  På næste søndag går årets løbssæson for alvor i gang, til Shimanoliga #1 Holte.

  I Danmark er shimanoligaen primært for dem der cykler på et lidt forhøjet niveau, fra dem der måske normalt ville stille til start til motionsløb osv.

  Løbet er et DCU licensløb og er det primære løb indenfor dansk mountainbike, hvis man køre oppe i den danske league.

  Der kommer til at være 4 afdelinger i år fordelt lidt rundt på sjælland og i jylland.

  Det der så er med til at gøre løbet så extraordinært for os talent-ryttere er den hårde konkurrence, når der ikke som sådan er nogle der er “dårlige” på en cykel.  

  Man kan sige det er kernen af dansk MTB XC der stiller op i hver aldersklasse, og det er det der er med til at gøre det til en så stor begivenhed for os.

  Jeg glæder mig UTROLIGT meget til løbet, det har over hele vinteren været pejlemærket forude og det bliver så fedt at få skubbet ligaen i gang igen i år.

  Fordi at den første bliver holdt i Holte, har vi haft rykket alle vores træninger til Geels Skov hvor løbet afholdes, så det har klart været en kæmpe fordel for mig og mit hold.

  I og med der er bygget rigtig meget nyt teknisk på ruten, er det en fordel at vi har øvet det så meget op til løbet.

  Efter løbet i Kolding for 2 uger siden, fik jeg testet min form og synes den er lige som den skal være, selvom den selvfølgelig altid kan forbedres lidt.

  Er sikker på det nok skal blive en kæmpe fest!

  Scott Spark RC 900 World Cup 2019

  Klara Sofie Blog

   

 • Raceren

  Kom hjem til en glædelig overraskelse efter min lille tur til Harzen i tyskland. Min længe ventede racer var da kommet!

  Suuuper fed Specialized og langt flottere i virkeligheden end på billedet.

  Mega flot lækker carbon ramme, med fate i farverne blå og grøn.

  Super girly og total Insta, så det er jo lige som det skal være.

  Min far og jeg tog på en god aften tur som ellers bare skulle være en kort prøve på cyklen, men endte alligevel med en god lang tur i den sene aftensol.

   

  Syntes bestemt ikke sådan en ny flot cykel skulle mangle noget, så der blev lige investeret i et sæt super flotte Supacaz dunkholderer.

  Cyklen heder ‘Specialized Amira Comp Woman 2018

  Klara Sofie Blog

   

   

   

 • Kolding sæsonåbneren

  I weekenden gik turen til Kolding for at kører årets første Licensløb ‘Kolding Sæsonåbneren’ og altså første cykelløb på min nye Scott Spark.

  Sammen med flere af mine cykelvenner tog vi sammen til Kolding dagen før starten for lige at tjekke sporet ud.

  Ruten i Kolding er fyldt med en masse teknisk udfordringer og består primært af op- og nedkørsler, hvilket normalt er en fordel for mig.

  Søndag morgen var vejret strålende så vi kunne for første gang i år køre kort-kort.

  Starten gik kl.11.30 og vi havde desværre lidt problemer med settingen i startboksen og min klasse U19-pige blev placeret bag en stor gruppe mindre piger.

  Det var lidt uheldigt og vi vidste godt det betød at det handlede om at komme så godt muligt fra start og ellers bare få overhalet flest mulig på sporet.

  Vi skulle køre 4 omgange, som i alt ville svare til omkring 1 time for de hurtigste.

  Som forventet havde vi en lidt udfordrende start og lå lidt i kø den første halve omgang, da sporet bestod meget af singletrack, fik vi først rigtige overhalingsmuligheder da vi kom ud i det åbne. Så den skulle bare have fuld gas.

  Kom ud på 2.omgang som nr. 1 med mine konkurrenter i nakken, men uheldigvis var der én der stoppede op foran mig på det tekniske og blev så hentet af nr.2 pige bag mig.

  Der var gennem hele løbet meget tumult med de andre aldersklasser på sporet, men jeg følte mig stærk og havde et super sjovt løb.

  Jeg kom ind som nr. 2 hvilket jeg er super tilfreds med og super fedt at have en god start til årets første licensløb.

  Til dagens anledning fik jeg de nye Assos Equips sokker så jeg matchede perfekt til mine bibs

  Løbsoutfit:

  Assos Cykelbukser Equipe RS S9 Bibshorts

  Assos Equipe RS Sokker

  Scott  Centric Plus (MIPS) Road Hjelm

  GripGrab Vertical InsideGrip – Sort

  NorthWave Rebel MTB Sko

  DMK Klubtrøje

  Klara Sofie Blog

   

   

   

   

 • Ny cykel - Scott World Cup!

  I starten af året var jeg så heldig at få en aftale med Cykelexperten, det indebar bla. valget af den cykel jeg skulle køre på i den kommende sæson.

  Tanken var at den skulle være let, hurtig og XC, så faldt valget uden meget overvejelse på en af de kommende 2019 ‘Scott spark’ modeller.

  Eftersom 2019 bød på forskellige muligheder i form af gearing, var der mange overvejelser indblandet i valget af cykel.

  Spørgsmålet lød primært på hvorvidt jeg var villig til at vente på det nye ‘Shimano XTR 12’ eller om cyklen skulle stå klar til sæsonstart med ‘SRAM Eagle’.

  Valget endte på efter min mening på den absolut hurtigste XC fully på markedet; Scott Spark RC 900 World Cup 2019.

  1 april kom cyklen ind af døren og med “Jannik the mechanic” samlede vi sammen min nye cykel på værkstedet i Cykelexperten, Slotsherrensvej 103, Vanløse.

  Det var en super fed oplevelse at få lov at være med til at justere og “designe” opbygningen af cyklen ned til mindste detalje og få den indstillet til hvordan jeg vil køre bedst på den.

  Der er ingen tvivl om det er den ideelle cykel til mig og de løb sæsonen i fremtiden vil bringe.

  Klara Sofie Blog

   

   

   

 • Slagelse Klassikeren

  Slagelse klassikeren blev i traditionens tro kørt i denne weekend i marts natten til sommertid.

  Løbet er tænkt som et langdistance løb, med en masse kilometer og godt med grus-tons. En omgang er 19 km og jeg skulle køre to omgange (38 km) i dameklassen. Min målsætning var at i år skulle jeg have min tid under 2 timer og forhåbentlig en fin placering

  Vejret op til var skønt og tørt, modsat sidste år hvor sporet sejlede i mudder og vand, var sporet tørt og med godt rul i.

  Op til løbet havde min træner lagt mit træningsprogram så jeg ville stå med gode ben i startboksen. Starten blev sendt afsted og vi var så heldige at blive sendt afsted med Herre 50, så vi lagde os godt på hjul og blev trukket afsted på start looped og de første grusstykker.

  Jeg havde en super god første omgang, men må indrømme at jeg nok lagde lidt hårdt ud da det slog mig på 2. omgang at jeg altså havde 19 km igen.

  Jeg fandt energien igen og fik mig kæmpet godt igennem 2. omgang.  

  Da der var 3 kilometer tilbage hamrede jeg igennem og kom ind på en tid der hed 1.58,15 og endte på en 2.plads i dame 38 km.

  Overordnet en fed dag på hjul og fint tilfreds med resultatet.

   

  Jeg kørte for første gang i mit ny Cykelexperten.dk Assos sponsor tøj, jeg synes det ser knivskarpt ud!

  Løbs outfittet:

  Assos Cykelexperten.dk Equipe Aero SS Jersey

  Assos Cykelbukser Equipe RS S9 Bibshorts

  Hjelm Scott Fuga Plus (MIPS)

  Klara Sofie Blog

   

   

Udfyld nedenstående formular, og så kontakter vi dig hurtigst muligt!
Du kan også ringe til os i hverdage mellem 10-17.30