6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Kæde/krans/tandhjul


Her finder du et udsnit af de kæder/kranse og tandhjul vi fører. Kassetter til udvendige gear findes i mange former, størrelser og prisklasser. Du kan købe kassetter med alt fra 6 til 12 tandhjul i en enkelt krans. De førende mærker er SRAM og Shimano. Sædvanligvis mixer man ikke mærker, men det er muligt i mange tilfælde at forskellige geargrupper, klinger, kranse og tandhjul. Det vigtigste er du holder antal "Speed" gear og antal tænder på tandhjulene. Levetiden på en altid velholdt og velsmurt kassette og kæde er på alt fra 2000-4000km, men du kan med lav vedligeholdelse og hård kørsel ligge langt lavere. 


 Tandhjul, krans og kassette til cykel

Din cykel skal løbende have udskift sine komponenter, og særligt 'driveline' der består af klinge, kæde, krans, tandhjul mm. skal skiftes ud når det bliver slidt. På de fleste cykler med indvendige gear, er det cyklens tandhjul der bliver slidt. Derfor finder du på denne side et stort udvalg af tandhjul til cykel, så du kan holde din cykel godt kørende, selvom den bliver brugt meget. Cykel tandhjul kan fås i flere forskellige størrelser, så du kan også bruge et tandhjul til at gøre gearingen lettere eller tungere på din cykel. Et tandhjul til cykel koster ikke det store, og udskiftningen er forholdsvist let at foretage. Vi hjælper også gerne på vores værksted i Vanløse med at skifte cykel tandhjul, krans eller lignende.

De fleste cykler kører med tandhjul og krans/kassette fra den store virksomhed Shimano. Shimano leverer komponenter til cykler i stort set alle prisklasser, og benyttes af både professionelle cykelryttere og hverdagscyklister. De fleste Shimano komponenter kan sammensættes på kryds og tværs, mens de fleste af delene også kan bruges med udstyr fra f.eks. Sram, som vi også fører her hos Cykelexperten.dk. Her har du mulighed for at vælge hvilken kvalitet og prisniveau du ønsker, alt efter hvad der matcher dine behov og din cykel. F.eks. i forhold til kassetter eller kranse til cykler findes der et væld af forskellige modeller og prislejer at vælge fra. Nogle af komponenterne er forbehold de absolutte topmodeller af racercykler, mens andre er bedre egnet til hverdagscykler der skal bruges i al slags vejr. Du kan altid give os et kald, hvis du har brug for rådgivning til at vælge det rigtige udstyr til din cykel.

Tandhjul til cykler med indvendige gear

På en hverdagscykel, hvor indvendigt gear er normalen, er det ikke altid at gearingen falder i brugerens smag. Det kan f.eks. være at gearet føles for tungt i de letteteste gear, eller omvendt føles for lette i de tungeste gear. Dette problem kan løses med udskiftningen af cyklens tandhjul. Med et nyt tandhjul kan du selv vælge hvor mange tænder det skal have. Jo lavere antal tænder, jo tungere gearingen. De fleste tandhjul til cykel kan monteres på de fleste modeller, og er du i tvivl kan du altid kontakte os, så guider vi dig godt på vej.

Hos Cykelexperten.dk fører vi et stort udvalg af kassette, krans og tandhjul til alle slags cykler. Vi har primært produkter fra Shimano og SRAM og i masser af forskellige prisklasser. Vores værksted står klar alle hverdage til at hjælpe med reparationer, udskiftninger og rådgivning hvis du har spørgsmål til hvilke produkter der er de rigtige for dig.