Hop til indholdet.
Hometrainer Guide - Træning indendørs gjort sjov!

Hometrainer - flyt træningen indendørs

Før i tiden var det dødssygt at træne indendørs på en cykel, og man gjorde det udelukkende for træningens skyld. I dag er softwaren blevet mere spændende og en hometrainer er blevet billigere, bedre og nemmere at bruge. I dag bliver du fanget af de virtuelle fællesskaber med f.eks. ZWIFT, og videospils-agtige tilgang. Med en hometrainer ender du sandsynligt med at deltage i flere cykelløb indendørs end undendørs.

Cykelexperten.dk fører hometrainers og udstyr fra Wahoo, Tacx og Elite. Vi anbefaler ikke et mærke frem for et andet, Wahoo er dog klart det mest efterspurgte mærke. Alle vores hometrainers understøtter racercykler, mountainbikes, skivebremser og Thru-Axle system (kan kræve tilkøb af adapter). Hver producent har deres eget træningssoftware (som de færreste dog benytter). I dag udvikles de fleste software/trænings simulatorer af eksterne udviklere, som gør softwaren kompatible for ALLE hometrainere. Derfor behøver du ikke tænke så meget på hvad hvad mærke af hometrainer du vælger.

EKSEMPLER PÅ UNIVERSELT TRÆNINGS SOFTWARE

Nedenstående software kan køre med ALLE vores hometrainers.
ZWIFT - det virtuelle træningsmiljø er dominerende og MEGET populært.
Alt software kan downloades og prøves gratis i en begrænset periode.
Derefter køber eller tegner man abonnement på tjenesten. Prisen er fra 50-100 kr. pr. måned.

HVAD KRÆVER DET?

Hometrainers er ANT+ eller Bluetooth 4.0 kompatible. De snakker derfor sammen med telefoner, tablets, windows og mac computere! Ud af boksen kobles Hometraineren op med Bluetooth 4.0, og forbinde til BlueTooth 4.0 kompatibelt udstyr som pulsbælter, cadence sensor m.v.

Langt de fleste ejer i forvejen cadence, puls, og træningsenheder der benytter standarden ANT+ (kan f.eks. være et pulsbælte fra Garmin). Det kan man drage nytte af ved at tilkøbe en ANT+ USB modtager. USB modtageren passer kun i Windows og Mac kompatible computere (kræver USB port). Mobil enheder som iPhone/Android, Tablets og AppleTV kræver tilbehør der understøtter bluetooth 4.0.

De forskelligt simulations programmer kan sagtens køre uden de ekstra data, men det hele bliver lidt sjovere jo mere udstyr du kobler på.

HOMETRAINER - HVILKEN?

I vores sortiment finder du ikke én hometrainer der ikke vil kunne udfordre selv den mest trænede rytter! Alle Hometrainere i vores sortiment er i stand til at levere en komplet oplevelse og give en oplevelse af "ægte" cykling/træning. De er alle kompatible med racercykler og mountainbikes, skivebremse og thru-axle (kræver i tilfælde tilkøbs adaptere).

Du har også de samme muligheder om du køber en til 5000 kroner eller i 10.000 kroners klassen. På den software/tekniske front er du ikke udelukket for nogle muligheder. Forskellene er mere eller mindre udviskede de senere år. Du betaler primært for rå-power og nyeste teknik og almindelige motionister og mellemklassen segmentet klarer sig fint med en hometrainer i 5000-7000 kroners klassen. Kun en professionel cyklist vil mærke for alvor det du betaler mere for. Det ypperste som Wahoo Kickr Power og Tacx Neo er for de der bare vil have det bedste! Her betaler du for den nyeste teknik, den stærkeste motor og typisk leveres de også med alle adaptere inkluderet i pakken. Wahoo Kickr Power leveres til eksempel med cadence sensor, kassette og alle adaptere.

Eksempler på at forskellene fra trainer til trainer mindskes er den store fokus på udstyr der forbedrer og lægge nye elementer til helhedsoplevelsen. Her er Wahoo Kickr Headwind og Wahoo Kickr Climb gode eksempler.

Wahoo Kickr Power 18/19

Feinsmecker hometraineren fra Wahoo - altid brugt af Chris Froome og Team Sky. Den nye Kickr 18/19 er “100%” lydløs og overlegen i lavt støjniveau kontra andre mærker. Kun vind, gear og dig selv skaber støjen! Opgraderet til 2200 watt og 20% stigning! Samme design, alle de samme features! Hometraineren leveres med 11sp kassette, alle adaptere og cadence sensor.

kr. 8999,-

Tacx FLUX Smart Hometrainer

Super populær trainer fra markedsledende Tacx. 2017/18 modellen til særpris så længe lager haves! Simulering af stigninger helt op til 10% Modstanden reguleres hurtigt og trinløst via et svinghjul på 7kg (virtuelt 22,8kg), der kan klare en effekt op til 1500 watt. SUPER STÆRKT KØB! BEGRÆNSET LAGER!

Kr. 5999,- Nu kr. 4199,-

Wahoo KICKR Core Hometrainer

Årets mest efterspurgte hometrainer. Den er “100%” lydløs og overlegen i lavt støjniveau kontra andre mærker. Forskellen fra den store KICKR er bl.a.: Cadencetæller & Kassette medfølger ikke. Core kører med et lettere og mindre magnetisk svinghjul. Svinghjulet er 2 kg lettere og kan simulere 1800 watt mod KICKRs 2200 watt.

kr. 5999,-

Tacx FLUX Smart S Hometrainer

Tacx Flux Smart S er en opdatering af den oprindelige Tacx Smart. Indmaden er den samme, men det fysiske design er ændret en smule for at opnå bedre kompatiblitet med lange gearskiftere. Den nye Tacx Flux Smart S hometrainer er en vedligeholdelsesfri, kompakt og realistisk interaktiv træner.

Kr. 5999,- Nu kr. 4599,-

Wahoo KICKR Power + Headwind

Automatisk styret luftstrøm med headwind og Wahoo Kickr Hometrainer. Dette er ikke blot en blæser, headwind er styret af hastighed, og kombineret med f.eks. Zwift registreres også hvis du ligger i læ af andre ryttere! Feinsmecker hometraineren fra Wahoo - altid brugt af Chris Froome og Team Sky. Den nye Kickr 18/19 er “100%”

Kr. 10999,- Nu kr. 9999,-

Tacx FLUX 2 Smart Hometrainer

Tacx Flux Smart 2 er for 2018/19 den nyeste hometrainer fra Tacx. Den tager det bedste fra forgængeren (som ikke udgår) og tilføjer mere styrke, bedre specifikationer og flere medfølgende adaptere til (Race, MTB, Cross m.v). Svinghjul på 7.6kg (virtuelt 32,1kg), der kan klare en effekt op til 2000 watt.

Nu kr. 6149,-

ESSENSIELT TILBEHØR

Hometrainers tilhører ikke længere kun vintersæsonen. Hometrainere er blevet et helårs produkt, og den store udbredelse medfører en masse tilbehør! Noget udstyr tilfører noget til oplevelsen, andet udstyr er hvad vi vil kalde essentielt.

Det første vi mener du skal anskaffe dig hvis du benytter PC eller Mac er en ANT+ sensor. Med ANT+ får du en stærkere og mere stabil forbindelse mellem software og hometrainer - samt du kan benytte alt dit ANT+ kompatible tilbehør.

Så kommer vi til varmen! Indendørs træning er hårdt, og det bliver vådt - rigtig vådt. Sveden hagler af dig, og du ikke bare beskytter dit gulv med en rigtig hometrainer måtte, du får også en "blødere" og mere dæmpet oplevelse. Et svednet er ligeledes genialt, det samler sveden før det rammer gulvet og beskytter din stel/lak mod syren.

At cykle indendørs er en "ren" oplevelse, og er nænsomt mod gear, kæde og tandhjul. De fleste hometrainere kommer uden kassette (på nær Wahoo Kickr Power). Derfor anbefaler vi altid en ny kassette og vil du primært give dig i kast med store stigninger kan du jo overveje anden gearing end normalt!

ANT+ Sensor

kr, 379,-

Trænings Sved/Stød måtte

kr, 539,-

Tacx Svednet

kr, 199,-

Husk kassetten!

fra kr, 379,-

SERIØS TRÆNING FOR ALLE i VIRTUELT MILJØ!

ZWIFT har gjort "Hometraining" til en helårs oplevelse! En virtuel verden hvor du kan køre online sammen med andre, deltage i løb, udfordre dig selv og andre! ZWIFT byder på forskellige virtuelle verdener alt efter hvilken dag/uge vi er på. Via kalenderen holder du øje med hvilke baner der kan køres, og hvert time starter der løb hvor du kan vælge om du kører D-C-B eller A-klasse.

Her der det nemt at tilmelde sig og mødes med venner der også cykler i ZWIFT! Realismen kommer tæt på, du kører i grupper, du fører an, du ligger dig i læ og har din egen taktik. I ZWIFT er alle virkelighedens fordele og elementer gengivet med stor succes.

ZWIFT er fedt. Det koster 10 dollars/ca. 68 kr. om måneden. Se bare nedenstående video fra den nyeste verden "New York".