Hop til indholdet.
Den store cykelguide

Guide om cykler generelt - vedligeholdelse, hjelmstørrelser, stelstørrelser, cykelvask osv.

På denne side finder du alt muligt praktisk information om cykler - det kan være lige fra kædevedligeholdelse til valg af den rigtige cykelhjelm størrelse - god fornøjelse!

Spring evt. direkte til:

Cykeltyper - Vedligeholdelse af cykel

Guide om cykeltyper

Det kan være en jungle at finde den helt rette cykel - det kommer nemlig helt an på dine behov. Vi har lavet en nem oversigt over de forskellige typer af cykler der findes.

Herrecykler

Herrecykler
Det ligger lidt i ordet, herrecykler, at det er cykler til beregnet til herrer. En herrecykel er typisk den praktiske cykel til byen. Hos Cykelexperten kan du finde herrecykler med klassisk udseende til det dem, der er supermoderne. Fælles for vores modeller er god komfort og kvalitet til en fornuftig pris.

Damecykler

Damecykler
Damecykler er, som man nok har regnet ud, beregnet til kvinder - forskellen mellem dem og herremodeller er typisk en noget lettere påstigning af cyklen, da stellet typisk er udformet således, at man ikke skal svinge benet op over sadlen (et levn fra gamle dage, hvor kvinder altid gik i kjoler).

Elcykler


Der findes forskellige typer af elcykler, men fælles for alle er at de har en elektriske motor. Det fungerer som en hjælper motor, så man altid har medvind på cykelstien. Typisk hjælper en elcykel dig op på 25 km/t og det er uden du skal anstrenge dig særlig meget. Et sundt og grønt alternativ til bil nummer to.

Mountainbikes


Mountainbikes er hårdføre cykler beregnet til terræn- og mudderkørsel. Typisk har de affjedring i eksempelvis forgaflen, til at tage værste stød. I mountainbike-verden findes der rigtig mange forskellige MTB typer afhængig af hvilken slags kørsel man dyrker.

Racercykler


Ligesom med mountainbikes, så findes der forskellige typer af racercykler. Fælles for dem alle er, at de er alle lavet til når det skal gå stærkt på landevejen. En racercykel er typisk lettere end andre cykeltyper, og har meget smalle dæk for mindske vejmodstanden mest muligt.

Crosscykler


Crosscykler – racercykler til hårdt terræn. Før mountainbikes for alvor tog sit indtog var cross cyklerne de dominerende i offroad kategorien. Udover at være god til terræn, så er de også meget anvendelige i byen og på landevejen. Det er denne brede anvendelighed som gør cross cykler så populær blandt mange motionsryttere.

Børnecykler


Da børn findes i mange forskellige størrelser afhængig af alderen, så findes der naturligvis også forskellige størrelser af børnecykler. Fælles for vores børnecykler er at de er sikkerhedsgodkendte - vi forhandler kun anerkendte mærker.

Guide om vedligeholdelse af cykel

Vi har udarbejdet en lille guide til hvordan du vedligeholder din cykel bedst muligt

Kæden
Alle kæder - også rustfri - skal jævnligt tørres af, smøres og justeres. Dette gælder særligt om vinteren, hvor der ligger salt på veje og cykelstier. Her er kæden særligt udsat og bør smøres mindst 1-2 gange om ugen. Benyt kun speciel kædeolie/spray, ikke WD40 og lignende. En ren og vedligeholdt kæde giver større køreglæde, og risikoen for brud bliver mindre samt belastningen af nav og gear minimeres.

Bremser 
Bremser er en vigtig del af sikkerheden på cyklen. Derfor skal alle bremser kontrolleres for at sikre, at de virker optimalt. Jævnlig justering er påkrævet. Bremseklodserne skal ligeledes kontrolleres og udskiftes, når de er slidte.

Hydrauliske bremser
Det er vigtigt at kontrollere væsken/olien i et hydraulisk bremsesystem. Der kan opstå kondens i systemet, hvilket betyder nedsat eller manglende bremseevne. I sådanne tilfælde skal væsken/olien skiftes. Af sikkerhedsmæssige årsager anbefales det derfor, at få service en gang om året eller efter fabrikantens anvisninger. Det kræver stor indsigt og faglig kunnen at udføre den nødvendige service lad derfor Cykelexperten.dk A/S altid udføre den.

Alle cykler skal være forsynet med to bremser uafhængigt af hinanden, der virker henholdsvis på for- og baghjul. Dette gælder dog ikke cykler der er beregnet til leg, der ikke anvendes på offentlig vej.

Navgear (indvendige gear)
Det er vigtigt for gearnavets levetid, at gearene altid er justeret korrekt. Kontakt omgående din cykelhandler, så snart du konstaterer, at gearet ikke virker. Venter du og kører for længe med et gear der ikke er justeret korrekt, kan navet beskadiges.

Derailleur gear (udvendigt gear)
Derailleur gearsystemet skal altid være renset for skidt og snavs og være velplejet for at fungere. Det er normalt, at kæde og bageste tandkrans skal skiftes for hver ca. 2.000 km eller minimum hvert 2. år – og oftere hvis nævnte vedligehold ikke overholdes. Da kæde og bageste tandkrans slides sammen, bør man altid udskifte begge dele samtidigt. Bemærk at bagskifteren skal være korrekt justeret og hænge parallelt med gaffelenden. Trykkes bagskifteren eller gaffelenden indefter (cyklen kan være væltet, uden at du ved det} risikerer du at skifteren går ind i egerne på baghjulet, med store skader til følge.

Sadel og styr
Ønsker du at regulere sadel- eller styrhøjde, skal du være opmærksom på, at det er forbundet med stor fare at overskride MAX/STOP mærkerne (øverste grænse) på sadelpind og styrstamme. Ud over den sikkerhedsmæssige risiko kan stellet i værste fald lide stor skade. Er du i tvivl, hjælper Cykelexperten. dk A/S dig gerne med reguleringen. Sadelpind og styrstamme bør minimum en gang om året adskilles og smøres for at lette fremtidige justeringer.

Hjul og eger
Det er vigtigt at egerne i hjulene jævnligt gennemgås, så de altid er passende spændte. Da eger ved brug vil give sig, bør de justeres og efterspændes med jævne mellemrum. Springer en eger, skal du omgående sørge for at få den skiftet og få resten af egerne justeret og efterspændt. Fortsætter du med at køre med en sprungen eger, vil det som oftest resultere i, at hjulet ekser, og en udskiftning af både fælg og eger kan vise sig nødvendig.

Dæk og slanger
Dæk og slanger vil efter nogen tid tage skade, hvis dæktrykket er for lavt. Hold derfor altid dine dæk hårdt pumpede.

Fjedrende forgafler
En fjedrende forgaffel kræver særlig pleje, og for at kunne fungere tilfredsstillende skal den have service minimum en gang om året eller efter fabrikantens anvisninger. Husk at kontrollere service intervallerne. Da det kræver stor indsigt og faglig kunnen at udføre den nødvendige service, anbefales det at lade Cykelexperten.dk A/S udføre den.

Krank og styrfittings
Krank og styrfittings skal kunne bevæges let og uden slør. Opdager du slør, skal du omgående henvende dig hos din cykelhandler.

Lygter
Ved kørsel i lygtetændingstiden skal cyklen være forsynet med mindst en forlygte, der afgiver hvidt eller gulligt lys, der kan ses i en afstand på mindst 300 meter. Hvis forlygten blinker, må den kun afgive hvidt lys og skal blinke med en frekvens på mindst 120 blink i minuttet. Cyklen skal også være forsynet med en baglygte, der afgiver rødt lys, der kan ses i en afstand
på mindst 300 meter. Baglygten kan have fast lys eller blinke med en frekvens på mindst 120 blink i minuttet. Både for- og baglygte skal være synlig fra siderne.

Reflekser
Cyklen skal være udstyret med mindst en hvid frontrefleks, en rød bagrefleks og to gule reflekser, der bevæger sig, når man cykler. Desuden skal hvert hjul være forsynet med mindst en gul egerrefleks eller en hvid refleksstribe i dækket.

Kabler
Alle kabler bør minimum en gang om året smøres for at sikre vedblivende effekt. Kablerne skal jævnligt efterses for brud eller slitage på wiren, så springning af kablet forhindres.

Bolte, skruer m.v.
Alle bolte og skruer skal være forsvarligt fastspændt og bør jævnligt kontrolleres, da rystelser kan løsne dem.

Lak
Stenslag eller ridser bør udbedres hurtigst muligt, efter de er opstået. Ellers risikerer du, at der opstår rustdannelser, som kan brede sig og “løbe” under lakken.

Ved vinterbrug
Din cykel er særligt udsat i perioden hvor frost og salt på vejene forekommer. Derfor er det i denne periode vigtigt du smører kæden og alle de bevægelige dele på din cykel. Derudover bør du vaske din cykel hyppigt, så vejsalt og smuds kommer af. Du skal være opmærksom på cykler der står parkeret udenfor i denne periode, kan gearkablerne fryse fast.

Cykelexperten MEGASTORE

Du er altid velkommen til at komme forbi vores 1500m2 store MEGASTORE. Her har vi altid 1000+ cykler i udstillingen.

Cykelexperten MEGASTORE, Slotsherrensvej 103, Vanløse

Telefon: +45 7230 1817

Email: megastore@cykelexperten.dk

20% rabat på ikke nedsatte varer* – brug nedenstående kode i kassen:

BF20

15% rabat på ikke nedsatte cykler* – brug nedenstående kode i kassen:

BF15

*Rabatkoderne virker først på Black Friday d. 29/11 og gælder kun ONLINE. Der kan være enkelte varegrupper og brands, hvor rabatkoden ikke kan benyttes. Her i blandt 2020 cykler fra Specialized og Giant.

Cykelexperten.dk MEGASTORE Butik med 120 elcyklerVores fysiske butik i Vanløse holder forlænget åbent i forbindelse med Black Friday!

Black Friday d. 29/11 er åbningstiden:

08.00 – 19.00

Adresse:
Slotsherrensvej 103
2720 Vanløse

Butikken på Slotsherrensvej ligger 200 m fra Islev station.

Find Cykelexperten.dk Megastore på Kort

 

BLACK FRIDAY PRISGARANTI

Vent ikke – køb cyklen nu! Sætter VI cyklen ned på Black Friday, så får du differencen retur på gavekort.

Vi ved mange går og lurer, kigger, overvejer og måske mangler en cykel lige nu og her. For at imødekomme de mange forespørgsler om prisen falder yderligere Black Friday – giver vi differencen retur på gavekort – såfremt det sker.

– PRISGARANTIEN GÆLDER KUN FOR CYKLER KØBT I PERIODEN FRA 1/11-19 TIL 29/11-19

– DET ER KUNDENS EGET ANSVAR AT TAGE KONTAKT TIL OS INDEN D. 4/12-19 FOR AT GØRE BRUG AF PRISGARANTIEN

————————————————————————————–

▷ Cykler købt i MEGASTORE – Gavekort til butikken
▷ Cykler købt Online – Gavekort til webshoppen

*Det er kundens eget ansvar at komme i butikken eller kontakte webshoppen inden d. 4. december for udstedelse af gavekort!

*Det er kundens eget ansvar at dokumentere prisnedsættelsen enten ved billede eller udprint!

*Ordningen er gældende for cykler købt i perioden fra 1. nov. til 29. nov. 2019

*Gavekortet har en levetid på 1 år.

Webshop kunder skal skrive mail til webshop@cykelexperten.dk
Butikskunder i MEGASTORE, Vanløse skal møde op i butik.

NEM CYKEL

E-PAKKENMed Cykelexperten.dk’s NEM-CYKEL PAKKE får du ALT inkluderet for et lille om måneden!

Så slipper du for at bekymre dig om pludselige udgifter – service, reparationer og reservedele* er inkluderet i E-PAKKEN.

Det vil altså sige, at du kvit og frit kan komme forbi værkstedet i forbindelse ved eksempelvis:

– Serviceeftersyn
– Skift af slange ved punktering
– Skift af dæk, kæde, klinge, tandhjul og bremseklodser
– Justering af gear og bremser
– Generel justering og smøring af cykel

Cykelexperten.dk E-PAKKE kan tilkøbes både online og i vores Megastore i Vanløse, men skal være tilvalgt indenfor to måneder fra købsdato. Eksempelvis i forbindelse med dit første, gratis eftersyn.

E-PAKKEN tilbydes kun på udvalgte modeller (elcykler med indvendige gear).

 

FAQ

Hvor ofte kan jeg få min cykel serviceret?
I alle aftalens 40 måneder kan du få din cykel serviceret så ofte du ønsker. Vi indkalder desuden til et større garantieftersyn én gang årligt.

Kan E-pakken tilkøbes senere?
Ja. E-pakken kan tilkøbes i de første 2 måneder efter køb af cykel.

Gælder E-pakken i hele Danmark?
Du kan sagtens tilkøbe E-pakken selvom du bor i Jylland. Reparationer, justeringer og service, skal dog varetages i Cykelexperten.dk Megastore i Vanløse.

Kan jeg tilkøbe E-pakken på alle cykler?
Nej. E-pakken kan kun benyttes på udvalgte elcykler. Du kan her på siden se, nøjagtig hvilke cykler der kan købes med E-pakken.

Hvad sker der med E-pakken, hvis min cykel bliver stjålet?
E-pakken fortsætter hvis din cykel bliver stjålet eller af anden grund skal udskiftes. Pakken videreføres kun på cykler købt hos Cykelexperten.dk.

Det med småt?
Læs mere om E-PAKKEN her

E-PAKKEN

E-PAKKENMed Cykelexperten.dk’s E-PAKKE slipper du for at bekymre dig om pludselige udgifter – service, reparationer og reservedele* er inkluderet i E-PAKKEN.

Det vil altså sige, at du kvit og frit kan komme forbi værkstedet i forbindelse ved eksempelvis:

– Serviceeftersyn
– Skift af slange ved punktering
– Skift af dæk, kæde, klinge, tandhjul og bremseklodser
– Justering af gear og bremser
– Generel justering og smøring af cykel

Cykelexperten.dk E-PAKKE kan tilkøbes både online og i vores Megastore i Vanløse, men skal være tilvalgt indenfor to måneder fra købsdato. Eksempelvis i forbindelse med dit første, gratis eftersyn.

E-PAKKEN tilbydes kun på udvalgte modeller (elcykler med indvendige gear).

 

FAQ

Hvor ofte kan jeg få min cykel serviceret?
I alle aftalens 40 måneder kan du få din cykel serviceret så ofte du ønsker. Vi indkalder desuden til et større garantieftersyn én gang årligt.

Kan E-pakken tilkøbes senere?
Ja. E-pakken kan tilkøbes i de første 2 måneder efter køb af cykel.

Gælder E-pakken i hele Danmark?
Du kan sagtens tilkøbe E-pakken selvom du bor i Jylland. Reparationer, justeringer og service, skal dog varetages i Cykelexperten.dk Megastore i Vanløse.

Kan jeg tilkøbe E-pakken på alle cykler?
Nej. E-pakken kan kun benyttes på udvalgte elcykler. Du kan her på siden se, nøjagtig hvilke cykler der kan købes med E-pakken.

Hvad sker der med E-pakken, hvis min cykel bliver stjålet?
E-pakken fortsætter hvis din cykel bliver stjålet eller af anden grund skal udskiftes. Pakken videreføres kun på cykler købt hos Cykelexperten.dk.

Det med småt?
Læs mere om E-PAKKEN her

NEM-SERVICE

E-pakkenFå din cykel serviceret når du vil, i 6 år fra købsdato. Med Cykelexperten.dk Nem-Service står vi løbende for justering og smøring af din cykel, mod et engangsbeløb på 299,-Vores eneste krav er, at du sideløbende følger vores 6-års serviceaftale.

For elcykler er prisen på Nem-Service 499,-

Cykelexperten.dk Nem-Service kan tilkøbes både i butikken og gennem vores online webshop.

Vælg nedenfor hvilken NEM-SERVICE pakke du ønsker

 

FAQ

Hvor ofte kan jeg benytte Nem-Service?
Lige når du har lyst. Du møder blot op i Megastore i Vanløse med din cykel.

Min cykel er blevet stjålet, hvad gør jeg?
Du kan videreføre Nem-Service til en ny cykel, lige så mange gange du ønsker – både hvis din gamle cykel er blevet stjålet eller solgt. Din nye cykel skal dog være købt hos Cykelexperten.dk.

Man kan kun benytte Nem-Service på én cykel ad gangen.

Hvor længe kan Nem-Service benyttes?
Nem-Service er gældende i 6 år fra købsdato.

Hvor længe skal jeg vente, på at få min cykel serviceret?
Ventetiden kan variere på Nem-Service. I nogle perioder kan vi klare et service på dagen, i de travleste måneder kan der forekomme længere ventetid.

 

Se også vores side om NEM-SERVICE 

Udfyld nedenstående formular, og så kontakter vi dig hurtigst muligt!
Du kan også ringe til os i hverdage mellem 10-17.30