6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Cykler med elektronisk gear


Cykler med elektronisk gear bliver mere og mere udbredt på racercykler og mountainbikes. Det skyldes at det typisk har et meget præcist og utrolig hurtigt gearskifte. Shimano Di2 og SRAM Red eTAP hører til kategorien over populære og holdbare elektronisk gearsystemer. Her på siden finder du vores samlede udvalg af cykler med elektronisk gear.

Find en cykel med elektronisk gearskifte

Cykler med elektroniske gear er gennem de senere år blevet mere og mere populære. Særligt de professionelle cykelryttere på racercykler og mountainbikes vælger elektroniske gear, og drager fordel af komponenternes mange fordele. Særligt Shimano og SRAM er populære valg, på cykler med elektronisk gearskifte, og fra begge producenter har du flere forskellige prisklasser at vælge fra.

Shimanos elektroniske setup går under navnet Di2 og findes i en Ultegra-version og en Dura-Ace-version, hvoraf Dura-Ace er den dyrere af de to. På begge grupper er vægten helt i bund, skiftet præcist og effektivt, samt komponenterne kvalitetsmæssigt helt i top. Shimano er højst sandsynligt den mest udbredte geargruppe, når vi snakker elektroniske komponenter, og benyttes af en stor del af de professionelle cykelhold. SRAM er også populært, og er adskiller sig fra Shimano med en anden skiftefunktion på skiftegrebene. Begge modeller er dog ekstremt præcise og er kendetegnet af høj kvalitet på hele geargruppen. 

Racercykler og mountainbikes


Elektroniske gear sætter standarden for gearskifte på racercykler og mountainbikes, og benyttes både af motionister og på sportens højeste niveauer. Gearene sørger for at justere sig selv, så du sjældent skal bekymre dig om skæve eller upræcise gearskift. Når du køber cykel med elektronisk gear, får du også en oplader med. Opladeren sluttes til gearet gennem laderstikket, der normalt sidder placeret i stellet eller i bunden af cyklens styr.  En fuld opladning tager på de fleste modeller omkring 1,5 times tid. Herfra vurderes det at man så kan køre mellem 2000 og 5000km på sin cykel, før den igen behøver opladning. Disse tal afhænger naturligvis af kørestil og antallet af gearskift under kørsel.

Cykler med elektroniske gear er sjældent helt billige, men kvaliteten er svær at hamle op med. Vægten er den lavest mulige, gearene skifter hurtigere end noget andet, og de selvjusterende gearskiftere gør det let for alle typer cyklister at benytte gearene. De fleste producenter har modeller i sortimentet med elektroniske gear fra enten Shimano eller SRAM. I næsten alle tilfælde kombineres gearene med stel i carbon og hjul af høj kvalitet, så den samlede pakke bliver af et ekstremt højt niveau.

Her på siden finder du vores samlede udvalg af cykler med elektronisk gear. Har du spørgsmål til udvalget eller hvordan gearene fungerer, er du altid velkommen til at give os et kald på telefon eller mail, hvor vi sidder klar til at rådgive og hjælpe dig godt på vej. I Vores Megastore i Vanløse er du også velkommen alle ugens dage til et kig og en prøvetur på nogle af vores mange modeller.