6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Cykelsadel

Køb en cykelsadel hos Cykelexperten

Se vores samlede udvalg af cykelsadler til ethvert behov her på siden. En cykelsadel er én af de vigtigste komponenter på din cykel, og din spiller en kæmpe rolle, når du skal sidde komfortabelt i længere tid ad gangen. Der findes cykelsadler til damer og cykelsadler til herrer og der kan være forskelle i, hvilken type cykling de forskellige sadler er designet til. Du kan sortere her på siden, så du finder lige netop en cykelsadel du søger.

Cykelsadler til alle behov


Når du skal vælge en cykelsadel kan valget være meget individuelt. Det afhænger bl.a. af hvor meget og hvor langt du cykler, hvordan du cykler og om din vægt. Langt hen af vejen kan vi dog alle cykle på en sadel uanset dets udformning. Men oplever du utilpashed i sadlen på de længere ture kan det betale sig at skifte. Der findes både brede sadler, smalle sadler, og forskellige niveauer af affjedring og forskellige pasformer. 

På racercykel og mountainbike, hvor man også anvender cykelbukser, vælger man en typisk altid en smal, hård cykelsadel. Således kan du nemlig skifte position og bevæge dig bedre på sadlen. Disse sadler er primært designet til en foroverbøjet position på cyklen, hvor du skal træde til og gerne vil kunne yde dit bedste. Sportssadler fås desuden i et stort udvalg af prisklasser, da de benyttede materialer kan variere i alt fra metal og plastik til carbon og titanium. De dyrere sadler vil ofte være i carbon eller titanium og er designet med fokus på den lavest mulige vægt og den optimale ergonomi.

Til korte ture og til hverdagscykler sidder man typisk mere oprejst og har brug for holdbarhed og komfort, derfor vælger folk oftere de bredere, blødere sadler, hvor der er lagt mere vægt på komfort end på fart. Disse modeller kan fås i mange forskellige niveauer og udformninger. De fleste producenter giver dog en anbefaling til de enkelte modeller, alt efter hvad de bør benyttes til.

Cykelsadler til ethvert behov

Hos Cykelexperten.dk forhandler vi cykelsadler fra alle de store mærker som Selle Royal, Specialized, Spectra, Fizik og Scott. Nogle af producenterne laver alle typer sadler, men mærker som f.eks. Specialized og Fizik holder sig hovedsageligt til racer og MTB sadler i smalle varianter. Hos Specialized har du endda mulighed for at måle dig frem til, hvilken cykelsadel der matcher din kropsbygning. Specialized laver således forskellige bredder for de forskellige modeller, så du er sikker på at vælge den helt rigtige sadel hver gang.

Der findes både cykelsadler til damer og cykelsadler til herrer, med pasformen som den primære forskel. De fleste cykelsadler til damer har en kløft i midten der øger komforten gevaldigt på de længere ture, modellerne er desuden affjedret andre steder end de tilsvarende cykelsadler til herrer. Der er dog intet i vejen for at mænd kan benytte dame cykelsadler, og at kvinder omvendt kan benytte herre cykelsadler.

Det kan være svært at vurdere hvilken cykelsadel der er den rigtige for dig og din cykel. Du kan på de enkelte sadler få en idé om hvilket formål de er designet til. Desuden er du altid velkommen i vores Megastore i Vanløse, hvor vi altid har masser af cykelsadler på lager, som du både kan se og mærke. Vores dygtige ekspedienter står altid klar til at hjælpe dig godt på vej, så du kan finde den helt rigtige sadel. Vi har i butikken også mulighed for at måle dig op til vores udvalg af Specialized cykelsadler. 

Tvivl om hvilken cykelsadel du skal vælge? Så læs vores guide - Sådan vælger du den rigtige cykelsadel.