6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Cykelkæder


Her på siden finder du vores samlede udvalg af cykelkæder. Kæder skal ind i mellem skiftes eller opgraderes, og hos Cykelexperten.dk kan du finde lige netop det du skal bruge. Vi fører kæder fra Shimano, SRAM, XLC og andre store mærker, så du er garanteret høj kvalitet, og solide produkter uanset hvilket prislejer du sigter efter. Har du spørgsmål til vores udvalg af cykelkæder er du altid velkommen til at kontakte os.


 Cykelkæde

Cykelkæden er ét af de vigtigste komponenter på en cykel. Uanset om der er tale om en citybike, racercykel, mountainbike eller elcykel vil cyklen være udstyret med en kæde. Kæden består af en række led, og samles i enden så den slutter om hele cyklens drivlinje, uanset om din cykel er med indvendige eller udvendige gear. Kæden behøver som sådan ikke være særligt dyr, men jo bedre kvalitet jo mindre slid på kæden. Til de dyrere geargrupper på racercykler og mountainbikes er kæden ofte af høj kvalitet, så den matcher de effektive gearskift og den hårdere belastning ved hårdt tråd. På hverdagscykler er kæden ofte robust, så gearet skifter lidt langsommere, men kæden til gengæld holder i lang tid, selv når vejret er dårligt og der er salt på vejene.

Foruden cykelkæder finder du også et udvalg af samleled. Samleleddet benyttes når kæden er kortet til og skal samles. Når du vælger kæde og samleled, er det vigtigt at du ved hvor mange speed din cykel kører med. Hvis der er eksempelvis er 8sp gearing på din cykel, vil du ikke kunne bruge en 11sp kæde og omvendt. Ligeledes kan du ikke benytte en kæde til udvendige gear på en cykel med indvendige gear. Er du i tvivl om hvordan du vælger den rigtige kæde, kan du altid tjekke antallet af tandhjul bagerst på din cykel. Enten er der tale om en kassette, normalt med mellem 7 og 12 klinger, eller en enkelt tandhjul på de cykler med indvendige gear. Nu har du fået indsnævret sortimentet gevaldigt, og herfra handler det egentlig bare om at vælge en cykelkæde der matcher dit prisleje.

På vores værksted kan du altid booke tid til at få skiftet kæde. Vi skifter almindeligvis kæde og kassette i samme ombæring da de to komponenter slides samtidig, og derfor sjældent kan udskiftes enkeltvis. Vi rådgiver dig til at vælge den helt rigtige cykelkæde til din cykel, så du er godt kørende når du henter din cykel igen. En kæde holder almindeligvis til mellem 3000 og 5000 kilometer, hvis man får vedligeholdt den godt. Hvis man cykler meget, er det derfor ikke unormalt at få skiftet kæde en gang hvert andet år, eller i nogle tilfælde en gang om året. Kæden holder dig godt kørende, og sikrer at du kan træde til uden problemer.

Se vores samlede cykelkæde udvalg her på siden. Du kan altid ringe eller skrive til os hvis du har spørgsmål, og i vores Megastore i Vanløse kan du altid få en hjælpende hånd fra vores dygtige ekspedienter.