6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot
Cykelvedligeholdelse landingheader

Cykelolie og cykelvask - guide til vedligeholdelse af cykel


Kan du holde tyven fra din cykel, kan du have din cykel i mange år. For at den trofaste jernhest skal holde, er du nødt til at vedligeholde den. Det er ikke svært, og i denne artikel kigger vi på minimums rengøring og vedligeholdelse med Finish Line Pleje, Smøre og rensemidler!

Og tænk bare, det ER nemmere end du tror! Lidt olie, cykelrens, en umbraconøgle og en fastnøgle. Så lige 30-60 minutter 2 gange årligt og 10 minutter på denne artikel – så er din cykel i topform.

Det er KUN to gange om året! Vask og efterspænding!

To gange om året skal du som minimum tage dig sammen, den ene gang skal du have fat i vand og børster, den anden gang skal du have fat i værktøjet. En god fingerregel er dog, at jo mere du bruger din cykel, desto mere vedligeholdelse. Men er du blot hverdags cyklist, er to gange om året alt rigeligt!

I denne artikel fokuserer vi på vask og pleje at cyklen med smarte produkter fra Finish Line der hjælper til med at gøre det hele til en leg. Har du tid, mod og lyst – ja så kan du jo efterspænde din cykel bagefter, det er trodsalt sjovere når cyklen er ren.

Cykelpleje produkter - vi anbefaler


1 STK. TILBAGE

Finish Line Premium Value Pack (Degreaser/Oil/Wash)

249 kr.​

249 kr.​

Finish Line Kæderenser Solo

339 kr.​

339 kr.​

-15%

Muc-Off Bike Wash Spray 1L

127 kr.​

149 kr.​

-15%

Muc-Off 8in1 Bike Cleaning Kit

407 kr.​

479 kr.​

Budget Kæderenser Inkl. Rens

129 kr.​

129 kr.​

Finish Line Pro Care Spand v6.0

599 kr.​

599 kr.​

Cykelvask inkl. smøring

Magter du ikke selv at vaske og pleje din cykel? Så ordner Cykelexperten.dk det for dig i forbindelse med service af cyklen!

Din cykel får en grundig vask med vand, børste, rens og plejemidler. Sammen med et service vil din cykel ikke bare cykle som en million, den vil også ligne en million.

Vask af cykel

Rengøring af cykel

Rengøringen skridt for skridt eller måske snarere ”tråd for tråd”

    1. Fjern skidt og snavs fra kæden med kraftig klud.

    2. Vask cyklen med vand, sæbe og børste.

    3. Vask fælgene med vand, sæbe og kraftig børste.

    4. Tør kæde, cykel og fælge af med blød klud.

    5. Smøring med Finish Line Kraftig, Let eller 1-Step Olie.

Det lyder enkelt – det er det også!

1. Rengør kæden med kraftig klud, eller Finish Line Grunge Brush

Tag en kraftig klud som ikke tråder og tør kæden af igen og igen. Er kæden meget tør eller klistret, så brug evt. Oliespray fra Finish Line eller Finish Line Degreaser for at bløde skidt og olierester op på kæden.


Cykelkæde vedligeholdelse

Er cyklen med indvendige gear, så brug et produkt som Finish Line Grunge Brush som alternativ til kluden. Grunge Brush er en special udviklet børste til kæde og små og store tandhjul.
Er cyklen med udvendige gear (som vi ikke bruger så meget tid på i denne artikel), så køb Finish Line Kæderenser produktet som er en anordning der lader kæden løbe igennem et væld af børster!

Her får du en totalt gennemrenset kæde hver gang! I kombination med Grunge Brush er du flyvende!
Cykelkæde vedligeholdelse - kæderenser
Bike wash spray

Skyl cyklen over med vand og spray med Bike Wash fra Finish Line

Så skal vi til at gøre det kedelige sjovt – helt almindelig cykelvask. Enten så køber du shampoo til bilvask, f.eks. en klassisk blå Alaska bilshampoo, eller også oplever du en helt ny verden ved at købe Finish Line Bike Wash, eller Bike Wash fra Muc-Off. Det er lige før du også tror på julemanden efter at have prøvet et ægte Bike Wash produkt.

Skyl cyklen grundigt med vand! Spray derefter med Bike Wash som du kan købe hos Cykelexperten.dk og efterlad i 3-4 minutter. Bare sprøjt løs! Børst derefter grundigt og lade produktet skumme op. Brug opvaskebørste, tandbørste, hvad du har i huset, eller købt et rigtigt rensebørste sæt! Rigtig Bike Wash bekæmper skidtet, og IKKE din lak og dine dele. Til sidst skyller du af og gentager evt. behandlingen.

Rengør fælge for salt, skidt og snavs

Når du vasker din cykel må du ikke undlade af tage fælgene med. Skidt, snavs og særligt salt æder dine eger og nipler. Ud af det får du knækkede eger, skæve, bløde og grimme fælge og en dårligt kørende cykel!

Brug gerne godt med Bike Wash også på dine fælge, her sidder der typisk et ”indgroet” lag af skidt! Brug en kraftigere børste, fælge kan godt holde til det.

Tør kæde, cykel og fælge af med blød klud før smøring

Så er der pudsenusseriet tilbage (og du kan godt springe det over hvis du ikke gider), men cykel og kæde skal være tør før du smører. Anskaf dig en god blød sugende klud, gerne af mikrofiber som også kan ”gnubbe” lidt. Brug ”endnu” en vamset men ikke trådende klud til kæden.

Smøring med Kraftig, Let eller 1-Step Olie

Nu skal kæden smøres. Finish Line tilbyder adskillige smøremidler, og de skal vælges efter temperament og ønsket hyppighed af smøring.