6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Lidt om Centurion cykler

Om Mærket
Centurion Cykler har sin ånd i nordisk æstetik og fri, effektiv køreglæde på de lange og mellemlange ture. Centurion cykler udmærker sig ved den enkle og stilrene fremtoning og sit enkle og funktionelle design. En let og gedigen cykel til hurtig og sikker transport.

Centurion cyklister er loyale og vedholdende cyklister, der holder fast i deres foretrukne transportmiddel og mærke. Valget falder typisk på Centurion på grund af den lidt lavere pris til f.eks. en Kildemoes cykel.Centurion er stærk prismæssigt i sin klasse, og er en hurtig og stabil måde at bevæge sig rundt på. I forhold til design følger cyklerne godt med tiden, men holder sig alligevel indenfor hvad man kalder “klassisk moderne”.Nyeste skud på stammen er deres “Zero” inspireret af Avenue cyklerne med et smartere og dristisk design. Zero modellen er helt ny for 2017.

Om HF Cykler (ejer af Centurion)
H.F. ejer mærket Centurion, og HF Cykler startede tilbage i 1903 i Randers. Det er et familieejet firma i 3. generation. De er af verdens ældste cykelfirmaer. De designer, fremstiller og sælger en række kendte danske og internationale cykelmærker. Firmaet er vokset støt siden 1903, da Hans Frederik Christiansen slog sig ned i Randers og begyndte at sælge cykler. I dag kører efterkommere HF Christiansen A/S videre efter samme princip som grundlæggeren: ”kun at føre og anbefale undersøgte virkelig gode maskiner og varer”. De danske designere lægger cyklernes geometri, farver og specifikationer fast og sender tegningerne til Asien, hvor cyklerne bliver fremstillet. Derefter vender de færdige cykler tilbage til Danmark, så de kan blive distribueret i Danmark og Europa. I Danmark sælger HF Christiansen omkring 75.000 cykler om året.

Centurion med udvendige eller indvendige gear?
Alle Centurions cykler er hverdagscykler, men valget mellem udvendige gear eller indvendige gear kan være her den største beslutning rent faktisk skal træffes. Kort kan siges at indvendige gør nok bør vælges af den komplet cykel uinteresserede, og udvendige gear kan vælges af den med en smule cykelinteresse, og med en i huset der går en smule op i vedligholdelse af cyklerne.

Indvendige gear
+Lav vedligeholdelse +Stor holdbarhed Kommer typisk med 3 til 8 gear, og har kun 1 tandhjul i baghjulet. Lidt olie og man kan være kørende problemfrit i mange år helt uden vedligeholdelse. Cyklen er tungere, trådet er tungere og den inddirekte kraftoverførsel gør cyklen langsommere.

▷ Centurion herrecykler tilbud med indvendige gear ▷ Centurion damecykler tilbud med indvendige gear

Udvendige gear
+Lav vægt +Hurtigere cykel med direkte kraftoverførsel (op til 80% bedre) +Knap så dyrt at reparere.

Centurions cykler med udvendige gear tilbyder helt op til 18 gear. Men ulemperne er klar at det kræver mere vedligeholdelse (som dog ikke er svær). Men specielt i vinterhalvåret skal man være over kæder, gear og tandhjul, og salt er en stor fjende. Samtidig er cyklen mere sart over for stød og slag.

▷ Centurion herrecykler tilbud med udvendige gear ▷ Centurion damecykler tilbud med udvendige gear

Centurion Basic Fitness
Centurion Basic Fitness er en helt ny, sporty model, naturligvis tro mod Centurions enkle design-ideal og med komfort og komponenter i den velkendte Centurion-kvalitet. På en Basic Fitness er der kælet ekstra for stellets afgørende egenskaber – vægt og styrke. Godstykkelsen er tilpasset efter graden af belastning på konkrete steder for at spare på vægten og alligevel øge styrken.

Centurion Basic (1g Fixie)
Unik city cykel (uden gear), letrullede som udvendige gear og har “træd tilbage funktion” altså ingen forbremse. Smart i en fart cykel. Cyklen kører let og smidigt med sin aggressive lige-på-og-hårdt geometri, der giver optimal kraftoverførsel fra ejer til asfalt.

Centurion Image
Centurion Image er optimeret til komfort i fart. Image er en kvik og letkørende cykel med ergonomiske greb og komfortabel sadel og geometri, og den giver sin ejer ideel kørsel, både til hverdag og på læn- gere ture. Effektiv fremdrift og manøvre- dygtighed er sammen med langtidsholdbar kvalitet kendemærkerne for Centurion Image. Dæk og punkteringshæmmende indlæg fra Panaracer lader dig køre mange kilometer uden ufrivillige pauser.

Centurion Le Mans
Klassisk moderne herre og dame cykel med masser af standard udstyr, her i blandt lås og støtteben. Cyklen kan altså cykle afsted stortset uden køb af noget ekstra udstyr. Centurion Le Mans i 2017 udgave, er med 7 indvendige Shimano Nexus, der er monteret kraftige antipuncturedæk for og bag i størrelsen 700 x35c. Alle skruer er i rustfrit stål. Med til cyklen følger en forsikringsgodkendt lås. Der er ligeledes monteret et støtteben.

Centurion Zero
Zero er nyeste model fra Centurion, og også den mest modige i mange år. Det er svært at introducere en ny model, og den har dog heller ikke solgt særligt godt. Den videreføres dog i 2018, så den udgår ikke. Men vi har ALLE 2017 resterne af denne model.

Den har et moderne og flot aluminiumsstel med mange detaljer. Den tager sig flot ud i virkeligheden. Du får en sportslig kørestilling og en let, hurtig og velkørende cykel.

Centurion Ultimate
Ultimate er det kælet for, det viser sig også i prisen. Ultimate kan måle sig med de bedste. Centurion Ultimate Dame model med Nexus 7 indvendige gear. Er designet således der opnåes en let foroverbøjet kørestilling. Der er antipuncture dæk for og bag, kæden er antirust behandlet og alle skruer er af rustfrit stål. Se her. Denne aluminums City cykel er en af Centurions mest solgte cykler, og med denne 2017 model er der blevet lavet et virkeligt flot og gennemført design.