6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Bagskifter


Bagskifteren er den mekanisme der tillader din cykel at skifte gear. Den sidder placeret på bagerste del af cyklen, og sørger for at kæden kan skifte fra tandhjul til tandhjul, så du kan skifte gear. Bagskiftere kan variere i kvalitet og pris, men i sortimentet her finder du modeller du kan bruge uanset dit niveau og behov. Se det samlede udvalg her på siden. 

 Bagskifter til cykel

Hos Cykelexperten.dk finder du et solidt udvalg af bagskiftere til cykel. Bagskifteren kan være slidt, eller det kan være du bare gerne vil opgradere din nuværende til én der giver dig et hurtigere og mere præcist gearskifte. Uanset dit behov kan du finde produkter her i sortimentet der matcher din cykel og dine behov. Bagskiftere kan variere en hel del i materialer, mekanik og præcision. Det er disse faktorer man for eksempel betaler mere for på de dyrere modeller, sammenlignet med startmodellerne. En hverdagscykel behøver nemlig ikke nødvendigvis at skifte særligt hurtigt eller præcist. Her er det vigtigste for mange blot at cyklen kan skifte gear efter hensigten. Derfor behøver man ikke bruge en formue på en topmodel bagskifter til sin cykel, hvis behovet ikke er til det. Hvis du omvendt gerne vil køre hurtigt på din cykel, og går op i ting som vægt og præcision kan bagskifteren være et godt komponent at smide lidt ekstra penge efter.

Der findes bagskiftere til både landevej, mountainbike og cross. Forskellene på de forskellige ligger for det meste i, hvor meget de kan flekse (efter underlagets ujævnhed) og hvor mange gear de kan håndtere. På en mountainbike kører man ofte i meget varierende terræn, hvorfor bagskifteren kan flekse en del. Samtidig har man ofte brug for flere gear på kassetten, hvorfor skifteren ofte kan håndtere op til 11 eller 12 gear. Til landevejen eller på hverdagscykler er cyklens bagskifter ofte stivere men skifter mere præcist. Underlaget på landevej og cykelsti er jævn, så skifteren ikke behøver affjedre. Generelt set er gearantallet også mindre, så skifterne normalt tage mellem 8 og 11 gear. Indenfor de forskellige cykel genre kan du finde masser af forskellige bagskiftere og komponenter. Her kan priserne variere markant, og i den sammenhæng må du gøre op med dig selv, hvordan cyklen skal bruges, så du kan vælge den helt rette bagskifter til dit behov.

Det primære bagskifter udvalg her hos Cykelexperten.dk består af produkter fra japanske Shimano. Shimano har leveret bagskiftere og andre komponenter til cykler over hele verden, og er verdens største producent når det kommer geargrupper og komponenter til cykling. Her kan du finde modeller til alle behov og i mange forskellige prislejer, så der både er noget til hverdagscyklen og den helt hurtige racercykel. Hvis du har brug for hjælp til at finde de helt rigtige produkter, kan du altid kontakte os på telefon eller mail. I vores Megastore i Vanløse kan du desuden altid få en snak med vores mekanikere, om dine muligheder for at få installeret en ny bagskifter.